Internațional

Merkel zice BA, Lavrov – DA: Ministrul rus de Externe insistă ca oficialul german să fie la Moscova pe 9 mai

„Pentru noi este de o importantă deosebită în scopul stopării campaniei anti-ruse este acordul cancelarului german Angela Merkel de a sosi la Moscova. Parametrii specifici ale participării sale la aceste evenimente sunt acum în curs de clarificare”, a spus Serghei Lavrov. 

Potrivit lui Lavrov, 26 de şefi de state au confirmat participarea la „paradă victoriei” de la Moscova de pe 9 mai. Printre cei care şi-au confirmat participarea sunt liderii din Coreea de Nord, China, India, Africa de Sud, Mongolia, Vietnam, Cuba, Republica Cehă, Slovacia, Grecia şi Cipru.

Anterior, s-a anunţat că cancelarul german Angela Merkel a decis să nu participe la paradă de la Moscova, ea urmând să sosească în Rusia pe 10 mai.

La Paradă Victoriei de pe 9 mai de la Moscova nu vor participa preşedinţii Poloniei, Lituaniei, Letoniei şi Estoniei. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk a refuzat să vină la Moscova, la fel şi premierul britanic David Cameron. Este posibil să decline invitaţia şi şefii Franţei, Japoniei, SUA şi din Coreea de Sud.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *