Externe

Mesaje clare de sustinere de la Roma

In cadrul vizitei de lucru pe care a intreprins-o in zilele de 23-24 noiembrie la Roma, Iurie Leanca, ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, a avut o serie de intrevederi cu mai multi oficiali italieni. Demonstrand o buna cunoastere a realitatilor din RM, interlocutorii italieni au salutat schimbarile produse in tara noastra si au incurajat autoritatile in continuarea promovarii reformelor, exprimand disponibilitatea totala a Italiei de a acorda ajutorul necesar in acest sens.

Ei au subliniat importanta stabilizarii cat mai curand posibil a situatiei politice si economice, a crearii unui climat investitional adecvat, a dezvoltarii unor relatii de normalitate cu statele vecine. De asemenea, ei au apreciat in termeni pozitivi comunitatile moldovenesti din Italia, caracterul cooperant si felul in care membrii acestora se integreaza in societate, subliniind ca asemenea elemente constructive constituie factori valorosi in consolidarea relatiilor dintre cele doua state.

In cadrul intrevederii pe care avut-o cu omologul sau italian, Franco Frattini (foto), ministrul Leanca a tinut sa remarce ca vizita sa la Roma se numara printre primele pe care le intreprinde in strainatate in calitate de Ministru al Afacerilor Externe si Integrarii Europene, fapt ce vorbeste despre importanta pe care RM o atribuie dialogului cu Italia atat in plan bilateral, cat si in eforturile generale de europenizare. Franco Frattini a declarat ca este la curent cu dosarul european al RM si ca Italia este gata sa joace „un rol crucial” in sprijinul cooperarii multidimensionale a tarii noastre cu UE.

Si Franco Frattini a apreciat inalt comunitatile de moldoveni din Italia, subliniind ca acestea sunt cooperante si nu creeaza probleme autoritatilor italiene. Ministrul a anuntat ca, luand in calcul aceste elemente pozitive, partea italiana a decis sa demareze pregatirile pentru negocierile cu autoritatile de la Chisinau a unui Acord privind protectia sociala a cetatenilor moldoveni aflati in Italia.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *