Actualitate

Mesajul consiliului lui George Soros despre recentele evenimente din Ungaria

Campania folosește o imagine cu George Soros zâmbind, cu mesajul: „Să nu-l lăsăm pe Soros să fie cel care râde la urmă!”

Această imagine este afișată în întreaga țară (n. trad. – Ungaria): pe panouri stradale, la metrou, pe podelele tramvaielor din Budapesta, pentru ca oamenii să intre în tramvai fără să calce fața lui Soros.

Înțelegând intenția guvernului, unele panouri au fost vandalizate cu graffiti, cu mesajul „evreu împuțit” scris pe fața lui Soros. Până acum, guvernul a cheltuit 12,9 mln de dolari SUA pentru această campanie.

Având un mesaj clar antisemit, campania a declanșat proteste din partea comunităților de evrei din Ungaria și altora. Liderul Federației Evreilor din Ungaria, precum și ambasadorul Israelului la Budapesta au cerut înlăturarea imediată a posterului.

Fidesz a respins acuzațiile că această campanie ar fi una antisemită și afirmă că scopul guvernului ungar este de a stopa „campania migranților” a lui Soros, care, potrivit lor, promovează imigrarea a unui milion de imigranți ilegali în Europa.

Guvernul a denaturat în mod constant și deliberat viziunile lui Soros privind migrația și refugiații.

Un supraviețuitor al Holocaustului, care s-a ascuns de naziști în Budapesta, iar ulterior el însuși un refugiat, Soros știe din proprie experiență ce înseamnă să fii în pericol de moarte. El își amintește refuzul comunității internaționale dat refugiaților evrei, care fugeau din calea naziștilor. Din acele grele încercări s-a născut empatia sa pentru refugiații veniți dintr-o Sirie dezbinată de război sau din alte regiuni.

Poziția reală a lui Soros în privința imigrației este că ansamblul comunității internaționale trebuie să ofere mai mult sprijin dezvoltării țărilor care găzduiesc în prezent 89% dintre refugiați, iar Europa trebuie să accepte câteva sute de mii de refugiați, pe deplin verificați, în cadrul unui proces ordonat de examinare și relocare. El consideră că solicitanții calificați de azil nu trebuie să-și riște viața în timp ce traversează Marea Mediterană pentru a se refugia în străinătate.

De asemenea, el crede că Europa are nevoie de un sistem comun de azil, care împarte în mod echitabil responsabilitatea pentru protejarea refugiaților legali, în loc să plaseze această greutate pe umerii a câtorva țări. Poziția lui Soros este cu desăvârșire în concordanță cu valorile europene. Xenofobia regimului ungar și demonizarea refugiaților sunt antieuropene. Afirmația potrivit căreia Soros promovează un plan de a importa milioane de imigranți ilegali în Europa este o fantezie de-a lui Victor Orban.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *