Actualitate

Metode eficiente prin care poţi scăpa de molii

Dacă ai probleme cu moliile prin camere sau bucătărie, probabil că ai de-a face cu moliile indiene de mâncare sau cu cele mediteraneene de făină. Dacă hainele tale se află sub atacul moliilor, te lupți fie cu molia care se cuibărește in textile. Unele molii însă, cum este molia maron de casă, cu mare bucurie îți vor strică și hainele dar vor atacă și mâncarea.

Iată ce poţi face pentru a scăpa de molii:

Folosește capcane cu feromoni de molii că să scapi de molii

Au apărut în comerț în ultimii ani o varietate de capcane pentru molii. Amplasează-le din belșug în zonele infestate și privește cum moliile vin spre cimitirul lipicios. În timp ce majoritatea moliilor cedează la aceste capcane, sunt totuși unele specii de molii care reacționează la fenomoni specifici. Dacă ai cunoaște exact tipul moliei care îți atacă locuința, ai putea plasa capcane dedicate ei. Cu toate acestea, capcanele pe care scrie că sunt pentru molii de apartament sau pentru molii de haine conțin de regulă feromonii necesari să atragă speciile majoritare din fiecare categorie.

Folosește temperaturi extreme că să scapi de molii

Moliile de haine și ouăle lor se distrug ușor folosind un congelator. Pune produsele infestate într-o pungă de plastic, eliminând cât de mult aer dintre ele poți înainte de a închide în pungă hainele. După 4 zile, frigul din congelator va omorî toate ouăle, larvele și pupele de molii. Asigura-te doar că hainele să se încălzească un pic înainte de a le scoate din pungă de plastic. Deasemenea, și căldură și agitația provocată de un fier de călcat sau de o mașină de uscat rufe va distruge majoritatea larvelor de molii.

Folosește capcane naturale pentru molii, nu capcanele rotunde cu chimicale

Capcanele tradiționale de molii ce conțîn naftalină sau paradiclorobenzen sunt toxice și pentru molii dar și pentru oameni. În loc să îți impregnezi hainele cu mirosul acestor chimicale, încearcă o capcană naturală împotriva moliilor. Bucăți de lemn de cedru sau săculețe impregnate cu ulei de cedru sunt excelente pentru stocarea și depozitarea hainelor sensibile la atacul moliilor pe termen mai lung. O altă opțiune naturală este camforul. Pentru moliile de camera și debara poți încerca să plasezi în varii locuri ulei esențial de eucalipt, frunze de dafin, boabe de piper negru sau scorțișoară iar pentru moliile de alimente să pui din loc în loc bucăți de lămâie uscată că să le oferi un miros pe care ele nu îl suportă.

Alte tipuri de capcană din ingrediente naturale sunt:

– Plasează tipul de mâncare pe care moliile îl preferă pe o hârtie adezivă și pune-le în locuri strategice.

– Pune 1 parte acid boric și 3 părți mălai; amestecă-le și pune din această pastă pe capacele recipientelor cu alimente și plasează-le strategic în apropierea alimentelor depozitate.

– Decorează-ți casă, cămară, dulapul și marginile ferestrelor cu buchete frumoase de levănțică, asigurându-te că ai cuprins și cozile și florile în buchet.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *