Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la 19 Septembrie 2018
Abonamente

Bună Dimineața 30 August 2017, ora 05:00

Marime Font

Mi-e rușine că sunt tânără

Sunt tânără și-mi place să cred că nu fac parte dintr-o generație pierdută. 

 
 
 

Mă ambiționează și mă supără deopotrivă criticile și etichetările la adresa tinerilor, dar trebuie să recunosc că deseori nesimțirea unor juni atinge cote maxime.

Despre ei voi scrie astăzi și nu pentru a-i mustra, ci pentru a le spune cât de des îmi este rușine de rușinea lor, în speranța naivă că poate mă vor înțelege.Mi-e rușine să aud tineri care înjură ca la ușa cortului, mai ales pe proprii părinți. Faptul că utilizați un limbaj de bulevard nu vă face nici mai maturi, nici mai bravi, ci mai degrabă mai inculți.

Aș intra în pământ de rușine când văd tineri de bani gata care nu dau o iotă pe munca altor oameni. Fete și băieți cu mult tupeu, care calcă în picioare demnitatea unui om fără niciun resentiment. Pentru ei, o vânzătoare e o proastă, medicii sunt nesuferiți, iar profesorii – muritori de foame. Paradoxal sau nu, dar o bună parte dintre acești tineri au părinți plecați la muncă peste hotare și habar n-au cu câtă sudoare se obțin banii pe care ei îi cheltuiesc în câteva minute.

Însă cel mai mult mă supără tinerii care nu învață, care fac o facultate de dragul diplomei și care se lasă cumpărați și vânduți în diferite scopuri.

Fete și băieți fără demnitate și verticalitate, care își vând votul pentru anumite favoruri. Juni care preferă să-și asigure un loc de muncă bine plătit cu orice scop. Uneori chiar trădându-și țara în timp ce dansează pe ritmurile lui Baskov.

Mă întreb oare nu vă mustră conștiința atunci când militați pentru interese străine? Oare nu vă este rușine să nu știți bunăoară în ce limbă vorbiți?

Mie îmi este rușine pentru voi, atât de rușine încât uneori regret că suntem de-o seamă!

Un articol de: Ana Marchitan Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul