Editorial

Mic îndreptar unionist

Le era frică ca oamenii să nu se trezească și de ce le-a fost frică nu au scăpat: 25 de mii de oameni au ocupat Piața Marii Adunări Naționale.
Noi, mișcarea unionistă, am trecut la următorul nivel, iar asta îi sperie pe mulți cățeluși obedienți Moscovei. Unii, acoperiți, încearcă în zadar să se joace cu mințile oamenilor, inventând comploturi și vrând să transmită ordine să nu mai iasă în stradă. Prea târziu, falșilor, oamenii s-au trezit!
E important acuma să conștientizăm că aceasta a fost doar o victorie de etapă. Împreună suntem puternici și până pe 5 iulie, când BUN – Blocul Unității Naționale – a convocat a patra MARE ADUNARE NAȚIONALĂ, să fim cât mai prezenți în discuții, amintind tuturor că salvarea nu este să îi schimbăm pe unii cu alții, ci salvarea o reprezintă schimbarea cu totul a sistemului eșuat.

Să meargă Unioniștii și la alte manifestații? DA! Cu cât este societatea mai vehementă în a contesta deciziile guvernanților, cu atât aceștia se vor teme mai mult.

Să strige unioniștii în continuare UNIRE? DA! Asta îi sperie cel mai mult, chiar mai mult decât dacă le cerem demisia. Dar ce nu trebuie făcut este acceptarea ca după strigătele noastre de UNIRE să ni se pună botniță și să se strige Unire, moldoveni. Iluzia consolidării societății în numele unei uniri ipotetice a moldovenilor (români, ruși, ucraineni, găgăuzi etc.) – după mintea unora, nu face decât să servească anumite interese. Când lumea strigă UNIRE, vrea Unire cu România, oricât ar încerca Igor Boțan și alți analiști de unică folosință să amăgească poporul. Luați steaguri tricolore cu voi, aduceți pancarte scrise de voi. Nu pot ascunde adevărul!
Să fie unioniștii români-moldoveni în relații bune cu minoritățile? DA! Unirea o să fie și cu ei pe teritoriu, ori ei trebuie să înțeleagă că nu li se va întâmpla nimic rău după ce Republica Moldova și Republica România vor fi același stat. Asta nu înseamnă să ne pretindem toți moldoveni, adică diferiți față de români, de dragul minorităților și a unei iluzorii unități multietnice.
Ce e de făcut? MAREA ADUNARE NAȚIONALĂ – 5 IULIE, ORA 14:00. Cu cât suntem mai mulți acolo, cu atât REUNIREA va veni mai repede.
Dar până atunci mai e de lucru, și nu puțin! Zi de zi, tinerii voluntari BUN sunt la cortul din Parcul Central (peste drum de Teatrul de Operă și Balet). Mergeți la ei și cereți-le materiale de informare pentru vecinii și prietenii voștri. Pregătiți transport din raioane – anunțați la telefonul 068409970 formarea grupurilor, pentru a putea să ne organizăm cât mai ieftin și să venim cât mai mulți. Intrați pe www.unireainseamna.md și contribuiți financiar la transportul din raioane și la tipărirea materialelor informative. E timpul ca fiecare să pună umărul, cum poate, la înfăptuirea Unirii. Pentru că ea vine prin noi înșine, nu prin falși lideri și profeți.

Să fim 100 de mii în Piață și Unirea se face.
Să mergem zeci de mii pe Prut și Unirea se face.
Să convingem fiecare câte cinci indeciși să fie PRO și cinci care sunt contra să fie indeciși și…. UNIREA SE FACE! 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *