Astăzi 23 Septembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 16:35
Abonamente

UE / Nato 18 Mai 2017, ora 09:42

Michel Barnier şi Donald Tusk au vorbit despre acordurile privind Brexit

Marime Font

Negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, au vorbit miercuri în Parlamentul European despre poziţia Blocului comunitar în privinţa acordurilor financiare după Brexit, notează site-ul Daily Mail. 

Donald Tusk a precizat că orice eventual acord comercial între UE şi Marea Britanie după Brexit va necesita garanţii împotriva "concurenţei neloiale" din partea Marii Britanii.

"Marea Britanie trebuie să conştientizeze faptul că orice acord de liber schimb va trebui să asigure condiţii de concurenţă echitabile şi să includă garanţii împotriva avantajelor concurenţiale neloiale. Aceste garanţii implică o gamă largă de aspecte, inclusiv măsuri şi practici fiscale, sociale, de mediu şi de reglementare", a spus Tusk.Preşedintele Consiliului European a subliniat că negocierile privind un acord comercial nu vor avea loc până când "discuţiile privind soarta milioanelor de cetăţeni ai UE şi factura de ieşire a Marii Britanii nu vor face progrese suficiente".

Totodată, Tusk a lăudat eforturile celor 27 de membri ai UE care "au rămas uniţi, coerenţi şi au demonstrat solidaritate faţă de celălalt, de la referendumul Brexit din luna iunie a anului trecut".

Michel Barnier a spus că nu au fost avansate cifre privind decontarea financiară între Marea Britanie şi Uniunea Europeană.

"Eu n-am vorbit niciodată despre 100 de milioane de euro sau alte sume. Acest aspect poate fi stabilit doar după ce ambele părţi vor conveni asupra unei metodologii de calcul şi ţinând cont de data exactă în care va avea loc ieşirea Marii Britanii din UE. În mod cert, nu voi fi eu cel care va avansa astfel de cifre. Nu este vorba despre răzbunare sau despre pedeapsă, ci despre analizarea cifrelor, a faptelor şi angajamentelor asumate - nici mai mult, nici mai puţin", a declarat Barnier.

Negociatorul şef al UE pentru Brexit a evidenţiat faptul că intenţionează să ajungă cât mai rapid la un acord cu autorităţile de la Londra, care să convină ambelor părţi.

"Cu siguranţă nu intenţionez să nu am niciun acord sau să fie o înţelegere rea. Vrem să încheiem un acord cu Marea Britanie, nu împotriva Marii Britanii. De fapt, apreciez că găsim acelaşi spirit şi de cealaltă parte, pentru a ajunge la un acord cu UE, nu în defavoarea UE. Voi colabora extrem de calm cu britanicii. Începem discuţiile după alegerile din 8 iunie, acest fapt va oferi stabilitate şi vizibilitate, elemente-cheie pentru a avea succes", a spus Barnier.

sursa: mediafax.roblog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md