Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 15:06
Abonamente
 
 
 

Tendințe 15 Februarie 2013, ora 07:17    Din editia print

Mici secrete pentru un look chic

Marime Font

Într-o lume în care opțiunile în modă sunt nelimitate, îți poți pierde cu ușurință cumpătul când trebuie să decizi ce să porți.

Cel mai probabil, garderoba ta e o adunătură de imprimeuri, culori, texturi și tendințe, care te pot descuraja în fiece dimineață când te pregătești de serviciu sau pentru oricare altă ieșire.

Adevărul e însă că sunt câteva secrete care te pot ajuta să arăți minunat în fiecare zi, în timp ce-ți construiești o garderobă coezivă și funcțională, care să treacă cu brio testul timpului și al tendințelor.Folosește trei culori odată

Chiar dacă alegi să combini țesături sau imprimeuri, atât timp cât te limitezi la cele trei culori, ținuta ta va forma un singur tot. Când aplici această regulă, ține cont de faptul că albul nu este considerat o culoare. Așadar, dacă porți o pereche de pantaloni albi, un sacou roșu și o cămașă albă, poți adăuga o altă culoare. De asemenea, imprimeurile complexe (cu mai mult de trei culori) sunt considerate drept o singură culoare. Doar folosește culori care se regăsesc în imprimeu și construiește-ți o ținută simplă.

Investește în piese clasice, și nu în cele „la modă”

Oricât de distractive ar fi cumpărăturile impulsive, îți poți economisi banii cheltuiți pentru opt coliere colorate (care vor fi purtate de toate prietenele tale și chiar mamele lor), investind în schimb într-un sacou clasic din piele sau o rochie neagră din dantelă. De asemenea, poți cumpăra deux-pieces-uri pe care le poți combina ulterior în diferite ocazii.

Chibzuiește bine înainte să plătești pentru o nouă achiziție

Ai nevoie de timp și multă practică până când îți vei antrena ochii să identifice comori printre multe fleacuri fără valoare. În timp, vei putea deosebi mătasea de sintetică. Ține minte și să ți-i faci buni prieteni pe angajații de la o curățătorie chimică și croitorie. Dacă găsești o comoară cu o pată sau un tiv prea lung – totul poate fi reparat. Iar dacă găsești o piesă prea mare sau prea mică, dar are un imprimeu sau o țesătură extraordinară, poți întotdeauna crea ceva nou din ea.

Dezintoxică-ți garderoba

Ai nevoie să ții minte șase pași simpli, când vrei să-ți treci garderoba printr-o cură de dezintoxicare: alege, re-organizează, definește-ți stilul, identifică piesele esențiale, revizuiește culorile și tendințele, respectă lista făcută acasă când mergi la cumpărături. Rezultatul acestui program te va ajuta să câștigi mai mult timp dimineața, când va trebui să decizi cu ce te vei îmbrăca.

Timpul Suplimentul Femeia

Un articol de: Silvia Ursu
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md