Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 15:33
Abonamente
 
 
 

IT&C 26 Martie 2016, ora 16:58

Microsoft a retras un robot educativ "corupt" de internauți

Marime Font

Un robot Microsoft dotat cu inteligență artificială și capabil să o extindă prin interacțiunea cu internauții a fost retras joi de grupul informatic din SUA după ce au sporit diatribele sale de ură rasistă pe baza a ceea ce a învățat de la oameni rău intenționați, informează agenția France Presse.

Robotul Tay a fost proiectat cu aspectul unui tânăr adolescent naiv, capabil să învețe din interacțiunile sale cu utilizatorii. Proiectul cu scop educațional a fost deturnat atunci când unii internauți s-au decis să-l învețe în special cum să utilizeze violența verbală.

"Din păcate, în primele 24 de ore în care a fost online, am constatat un efort coordonat al unor utilizatori de a abuza de Tay iar abilitatea sa de a comunica a răspuns în mod nepotrivit", a explicat compania Microsoft într-un comunicat."Aceasta este la fel de mult o experiență socială și culturală, cât și tehnică", a nuanțat grupul informatic.

În timp ce robotul a fost conceput pentru studierea capacității de a învăța și de a deveni mai inteligent prin extinderea interacțiunilor sale online, s-a constatat că el a început să transmită pe Twitter mesaje pro-naziste, sexiste sau rasiste. Robotul a postat, de asemenea, comentarii de susținere a candidatului republican la nominalizarea pentru cursa prezidențială Donald Trump.

În ultimul sau mesaj pe Twitter, Tay a spus: "Pe curând oameni, am nevoie să dorm după atât de multe conversații astazi", a raportat Microsoft.

Mesajele sale abuzive au fost șterse, dar multe sunt încă în circulație sub formă de capturi de ecran. Pe de altă parte, Microsoft lucrează în prezent la îmbunătățirea softului robotului Tay.

Pe lângă Twitter, robotul a fost proiectat să interacționeze și pe alte platforme de mesagerie vizând în special generația numită 'millenials', născută între anii 1981 și 1996, menționează agenția France Presse.

Sursa: Agerpres

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md