IT&C

Microsoft se duce sub apă

Compania Microsoft a hotărât să folosească apele oceanului pentru a soluționa această problemă. Proiectul Natick presupune crearea unor centre de date subacvatice în două versiuni: instalarea la fundul oceanului a unor piloni de oțel legați prin cabluri de fibră optică sau scufundarea unor capsule cu servere încorporate, scrie The New York Times. 

Centrele de date subacvatice trebuie să fie autonome. Microsoft planifică să le amplaseze lângă hidrocentrale electrice. Având în vedere că accesul la aceste centre de date va fi dificil, examinarea și reparația lor va avea loc doar o dată la cinci ani. Prin urmare, capsulele trebuie să fie destul de sigure ca să poată actitva fără întrerupere timp îndelungat. O eventuală supraîncălzire va fi împiedicată de apele reci ale oceanului. 
 
În decembrie s-a încheiat testatea primei capsule, care a fost scufundată aproximativ la un metru adâncime sub apă, în ocean, lângă țărmul statului California. Proiectanții nu au remarcat poluarea mediului înconjurător, iar sunetul produs de funcționarea servirilor a fost suficient de slab ca să fie acoperit de sunetele produse de vietățile maritime. Microsoft planifică să mai testeze o capsulă în mărime reală. După cum scrie TNYT, testele se vor desfășura și extremitatea de nord a Europei. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *