Culinar.md

Micul dejun de duminică: Mere în pijama

INGREDIENTE MERE ÎN PIJAMA:
1 măr mare, de preferinţă acrişor şi cu pulpă mai tare (gen granny smith)
1 ou
1 praf de sare
1 linguriţă de extract de vanilie
3 linguri de făină
aproximativ 100-150 de ml. de lapte rece
20 de grame de unt topit
1 lingură rasă de zahăr
ulei pentru prăjit
zahăr pudra pentru finisat
opţional: scorţişoară pudra
opţional: sos caramel, click pe link pentru reţeta

PREPARARE MERE ÎN PIJAMA:
1. Mărul se decojeste, se feliază în rondele groase de aproximativ 1 cm iar mijlocul cu partea lemnoasă şi seminţele se elimina.

2. Separat, oul se spumează uşor cu sarea şi zahărul, se adaugă 2 linguri de făină, extractul de vanilie, untul topit şi, treptat, laptele rece, amestecând viguros că să se obţină un aluat fără cocoloaşe, de consistentă unui aluat de clătite ceva mai grosuţ. Dacă se doreşte un înveliş de aluat mai pufos, se poate adaugă o fărâmă de drojdie în aluat (1/6 dintr-un cubuleţ de 25 de grame), caz în care se freacă drojdia cu zahărul până se lichefiază, oul se bate cu laptele şi untul topit, făină se amestecă cu sarea şi se adaugă alternativ din ingredientele solide şi lichide peste drojdia lichefiată. Noi preferăm un înveliş subţire şi crocant, aşa că am renunţat la drojdie.

3. Se pune pe foc o tigaie şi se toarnă ulei cam de un deget. Când uleiul s-a încins bine (o picătură de aluat turnată în ulei sfaraie imediat), feliile de măr se tăvălesc prin 1 lingură de făină rămasă, se scutură bine şi apoi se trec prin aluatul de clătite. Se pun feliile de măr îmbrăcate în aluat în tigaie şi se prăjesc pe ambele părţi până devin rumene-aurii, apoi se scot pe hârtie absorbantă.

Cam asta ar fi tot :). Desigur, oricât l-am implorat pe bărbatul meu să aibă răbdare până termin şi un sos caramel cu care să stropim merele în pijama, nu s-a putut, măcar o felie a mâncat-o imediat, fierbinte, presărată doar cu zahăr pudra (deşi ar fi mers măcar un strop de scorţişoară).

Între timp, am pregătit sosul de caramel după reţeta de pe blog şi am stropit feliile de mere în pijama.

Poftă mare!

Sursa: retetecalamama.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *