Opinii și Editoriale

Mieii de Pasti

Postul Mare, dupa cum bine se stie, semnifica patimile lui Hristos. Se crede ca toti oamenii cu suflet curat, cu simtirile pline de iubire si speranta, retraiesc, intr-un fel sau altul, calvarul Mantuitorului.

Dar, precum se vede, de data aceasta n-a fost destul doar un singur rastignit. Calaii i-au urmarit, i-au prins, i-au incatusat, i-au biciuit cu… bastoanele de cauciuc (Doamne, cum s-au mai perfectionat si instrumentele de tortura!), i-au mutilat, umplandu-le trupusoarele fragede de vanatai si fracturi, insangerandu-i pe cei mai frumosi tineri ai nostri – peste doua sute de elevi si studenti -, pe care i-au pandit si au pus mana pe ei tot noaptea (ca si pe Iisus Hristos!); iar pe unul dintre ei l-au aruncat mort, in strada, spalandu-se pe maini si declarandu-se nevinovati de sangele lui, ca Pilat din Pont). Minunatii tineri au o singura vina: de a fi iubit mai mult decat poate incape o inima ca a lor aceasta parte de neam romanesc, aceasta limba, istorie si credinta. Si la fel ca si atunci, cand nici chiar Maica Domnului nu l-a putut smulge pe Fiul sau din mainile celor fara de suflet, nici noi nu putem sa-i ajutam cu nimic, decat cu cuvintele si dragostea noastra, pe cei arestati si torturati.

Insa nici chiar purele lor suflete n-au fost de ajuns, pentru ca a fost incatusata toata aceasta parte a neamului romanesc din Basarabia, noi toti, cu vizele (fara de care fratii sa nu ne mai poata vedea) si cu teroarea comunista; iar Patria-Mama ne este hulita in fiecare zi. Cum o sa va mai puteti duce la Biserica de Paste, tov. Fost presedinte Voronin, si cum veti putea sa va impartasiti, stiind ca in Sfantul Potir este si mireasma sangelui acestor tineri martiri? Nu va temeti ca sangele lui Hristos ar putea sa va arda, la fel cum i-a ars pe multi alti tirani inaintea dvs.? Nu va temeti ca nenorocirile care s-au abatut asupra egiptenilor, pe timpul lui Moise, ar putea sa le abata Dumnezeu si peste partidul comunist?

…Iar sufletele acestor tineri, iata, se prefac intr-o lumina mare si stralucitoare, intr-o lumina a Invierii, din care va lua fiecare dintre noi in noaptea Sfintelor Pasti.

Nina Josu

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *