Astăzi 22 Ianuarie 2020, Miercuri - Ultima actualizare la ora 13:18
Abonamente

Cultură 12 Iunie 2013, ora 06:50    Din editia print

Mihai Eminescu sărbătorit de ICR în toată lumea

Marime Font

Pe parcursul lunii iunie sunt programate o serie de evenimente culturale - recitaluri de poezie, lansari si expozitii de carte, conferinte, lecturi, proiectii de film/fotografii/documente, cursuri speciale pentru studiul poeziilor eminesciene - in reteaua institutelor culturale romanesti din strainatate.

Programul este dedicat comemorarii a 124 de ani de la trecerea in eternitate a poetului national, Mihai Eminescu.

Intr-o maniera clara, prin alegerea unui reper semnificativ pentru cultura romana, Programul-cadru pentru promovarea profilului identitar romanesc dedicat poetului national, Mihai Eminescu isi propune sa contribuie la conturarea identitatii romanesti in spatiul cultural international si la imbunatatirea cooperarii cu comunitatile romanesti, se arata in comunicatul ICR.


Programul a inceput la Tel Aviv, unde Institutul Cultural Roman a propus omagierea lui Mihai Eminescu, in perioada 3-10 iunie, in cadrul cursurilor sale de limba romana. Cursantii au parcurs biografia lui Mihai Eminescu si au citit si comentat poezii relevante pentru creatia sa lirica, a caror selectie a tinut cont de structurile gramaticale insusite pana acum de cursanti. A fost prezentat si poemul Luceafarul, tradus in limba ebraica de Tomy Siegler. Au fost invitati sa participe si studentii cursului de limba romana organizat de Universitatea din Tel Aviv.

Programul continua in S.U.A., unde pe 13 iunie Institutul Cultural Roman de la New York va organiza, la sediu, evenimentul „Eminescu – An American Perspective (A Tribute to Mihai Eminescu – the Last Great Romantic Poet)“. Directorul reprezentantei de la New York, Doina Uricariu, va sustine o scurta prelegere despre viata si opera poetului Mihai Eminescu. Adrian G. Sahlean (unul dintre cei mai cunoscuti traducatori ai operei lui Eminescu in limba engleza, co-fondator si presedinte al organizatiei non-profit Global Arts Inc., care promoveaza literatura, muzica si arta romaneasca in S.U.A.) va recita poeme de Mihai Eminescu, in traducere proprie, din volumul Eternal Longing, Impossible Love. Vor fi proiectate fotografii ale poetului, manuscriselor, copertelor volumelor eminesciene in diferite editii romanesti si americane, precum si imagini ale portretelor poetului national realizate de cunoscuti pictori si sculptori romani. Vor fi audiate fragmente muzicale inspirate de versurile lui Eminescu, cu solistii Doina si Ion Aldea Teodorovici, Stefan Hrusca, Margareta Paslaru, precum si lieduri interpretate de Ana Leonora Ion, Camelia Pavlenco sau Bogdan Baciu. Vor fi expuse, de asemenea, volumele de/sau despre Eminescu aflate in biblioteca Institutului Cultural Roman de la New York: poezii in limbile romana si engleza, monografii, studii.

Institutul Cultural Roman „Mihai Eminescu“ de la Chisinau va organiza, in colaborare cu Asociatia Nationala a Oamenilor de Creatie din Moldova si Primaria Municipiului Chisinau, expozitia „Mihai Eminescu – 124 de ani de la trecerea in eternitate“, in perioada 14-29 iunie, in Gradina Publica din Chisinau. Expozitia va prezenta manuscrise si fotografii. Reprezentanta de la Chisinau va itinera expozitia si in alte localitati din Republica Moldova: Causeni, Soroca, Balti, Leova, Edinet si Cahul. Tot la Chisinau, va avea loc, la Academia de Stiinte a Moldovei, lansarea oficiala a volumului Mihai Eminescu. Dictionar Enciclopedic de Mihai Cimpoi. Vor participa acad. Nicolae Dabija, acad. Gheorghe Duca (presedintele Academiei de Stiinte a Moldovei) s.a. Intalnirea va fi insotita de o serie de dezbateri pe marginea volumului, la care vor participa si reprezentanti ai bibliotecilor din Republica Moldova, directori de licee, scriitori, poeti si reprezentanti ai mediului academic si universitar. Volumul Mihai Eminescu. Dictionar Enciclopedic cuprinde o ampla analiza a poeziei, prozei, dramaturgiei si publicisticii poetului, precum si prezentarea eminescologilor importanti.

Pe 14 iunie va avea loc la Paris, in Sala Bizantina a Palatului Béhague, un recital extraordinar al actorului Dorel Visan. Evenimentul, organizat de Institutul Cultural Roman din capitala Frantei, se adreseaza publicului francez erudit, amator de literatura romana, precum si membrilor diasporei romanesti din Paris si Ile de France.

De la Paris, maestrul Dorel Visan se va deplasa la Madrid, pentru a sustine pe 16 iunie extraordinarul sau recital eminescian la Círculo de Bellas Artes, sala Antonio Palacios. Recitalul, organizat de Institutul Cultural Roman din capitala Spaniei, va fi urmat de proiectia filmului Un bulgare de huma in regia lui Nicolae Margineanu. Filmul prezinta relatia dintre poetul Mihai Eminescu si scriitorul Ion Creanga. Din distributie fac parte actorii Dorel Visan (Ion Creanga), Adrian Pintea (Mihai Eminescu), Mioara Ifrim, Maria Ploae s.a.. Filmul va fi prezentat cu subtitrare in limba spaniola.

Urmatorul recital sustinut de maestrul Dorel Visan va avea loc la Lisabona, pe 20 iunie, la Auditoriul prestigiosului Palat al Independentei, aflat sub tutela Sociedade Histórica da Independência de Portugal. Reprezentatia va fi insotita de o expozitie de fotografii, facsimile si poezii traduse in portugheza. In preambulul recitalului maestrului Dorel Visan va fi proiectat un montaj cu secvente din cele mai importante filme ale actorului roman. In cadrul spectacolului, actrita Luminita Pereira (I.A.T.C., 1975) va recita cateva poezii si in limba portugheza.

Institutul Cultural Roman de la Stockholm va proiecta documentarul Eminescu – calatorie virtuala in absolut, regizat de Anca Damian. Proiectia va avea loc in data de 15 iunie, la Cinematograful „Victoria“, in cadrul Festivalului anual de Film Romanesc.

La Istanbul sunt programate pe 16 iunie, la Biserica Sf. Mucenita Paraschieva din Istanbul, o slujba de pomenire si o serie de activitati cultural-artistice, la care vor participa familii mixte romano-turce. Evenimentul cu dubla dimensiune, spirituala si culturala, dedicat poetului national, va include recitaluri bilingve, in limbile romana si turca, sustinute de copii, o prezentare multimedia cu date biografice si opera lui Mihai Eminescu, precum si un concert de muzica autentica romanesca in interpretarea vocala si instrumentala, la cobza, a rapsodului popular Ion Creteanu. Totodata, pentru a marca ziua poetului national, Institutul Cultural Roman „Dimitrie Cantemir“ de la Istanbul va transmite, pe 15 iunie, un poem tradus din limba romana in limba turca tuturor contactelor din baza de date pe care o detine.

Institutul Cultural Roman de la Budapesta va gazdui la sediul sau, pe 17 iunie, recitalul La steaua care-a rasarit, sustinut de actorul Emil Boroghina. In acelasi cadru vor fi organizate o expozitie tematica de carte (volume de critica si istorie literara din fondul bibliotecii reprezentantei), deschisa pana pe 17 august, precum si ceremonia de acordare a diplomelor absolventilor cursului de limba romana organizat de ICR Budapesta. Recitalul sustinut de maestrul Emil Boroghina va cuprinde poezii precum Dormi!, O, ramai, Memento mori, Glossa, Venere si Madona, Epigonii sau Departe sunt de tine.

Actorul Emil Boroghina se va deplasa apoi la Venetia, pentru a sustine, in Sala Marian Papahagi, pe 20 iunie, un recitalul de poezie la sediul Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica. Si la Venetia, recitalul va fi insotit de o expozitie de carte, in Biblioteca institutului.

La Accademia di Romania de la Roma, recitalul maestrului Emil Boroghina este programat pe 25 iunie. Si aici, va avea loc o expozitie de carte, cuprinzand o parte din operele poetului national. Evenimentul de la Roma va fi prefatat de un cuvant introductiv al poetei Daniela Crasnaru, director de programe la Accademia di Romania. Poeziile vor fi recitate, atat la Venetia, cat si la Roma, in limba romana, dar vor fi insotite de traducerile lor in limba italiana (realizate de Vasile Alecsandri, Geo Vasile, Sauro Albisani si George Popescu).

Institutul Cultural Roman de la Bruxelles organizeaza, pe 18 iunie, la sediul Asociatiei Europa Nova din Bruxelles, un recital de poezie din lirica eminesciana (si cateva pagini de corespondenta), in interpretarea maestrului Ilie Gheorghe. Va fi prezent si poetul clujean Vasile Igna, invitat la cea de-a X-a editie a Festivalului International de Poezie de la Namur. Recitalul, insotit de o expozitie de carte, se va desfasura in prezenta unui public format din membrii diasporei romanesti din Bruxelles si din studentii cursurilor de limba romana organizate de Institutul Cultural Roman de la Bruxelles.

Ilie Gheorghe se va deplasa apoi la Londra, unde va sustine un recital la sediul Institutului Cultural Roman pe 20 iunie. Spectacolul va cuprinde interventii muzicale: vioara – Vlad Maistorovici, pian – Antoine Francoise, clarinet – Harry Cameron-Penny, precum si de proiectii video inspirate din poezia lui Eminescu, realizate de artistul Cristian Luchian. Versurile recitate vor fi proiectate in traducere engleza. Recitalul va fi prefatat de filmul Eminescu, Veronica, Creanga – primul documentar despre Eminescu, realizat de Octav Minar in 1914, produs de Pathé si descoperit recent in Arhiva Nationala de Film. Filmul include imagini autentice de la inceputul secolului trecut, adevarate documente istorice infatisand casa lui Aron Pumnul din Cernauti (unde a locuit Eminescu), imagini ale Iasului, ale mormantului lui Eminescu de la Cimitirul Bellu, busturile poetului de la Dumbraveni, Botosani, din fata Ateneului, fotografii cu Veronica Micle, Teiul lui Eminescu, Gradina Copou. Filmul va fi subtitrat in limba engleza. In deschidere, directorul Institutului Cultural Roman de la Londra, Dorian Branea, va face o prezentare introductiva despre Eminescu si opera sa.

La Varsovia, recitalul maestrului Ilie Gheorghe este programat pe 21 iunie. Evenimentul va fi organizat la Ambasada Romaniei si va fi urmat de un vin d'honneur. Recitalul va fi insotit de un material tiparit cuprinzand versuri in limbile romana si poloneza. Traducerile poemelor apartin reputatilor poeti polonezi: Emil Zegadłowicz si Kazimiera Iłłakowiczówna.

Institutul Cultural Roman de la Praga va organiza Ziua Eminescu pe 24 iunie 2013, la sediu. Va avea loc o lectura din corespondenta Veronica Micle – Mihai Eminescu, sub titlul Eminul meu iubit, in interpretarea actorilor Renate Müller Nica si Catalin Neghina.

De la Praga, cei doi actori se vor deplasa la Berlin, pentru o noua lectura pe 25 iunie, la sediul Ambasadei Romaniei.

La Viena, o lectura din corespondenta Veronica Micle – Mihai Eminescu va avea loc pe 28 iunie, la sediul Institutului Cultural Roman. Lectura va fi urmata de conferinta „In intimitatea textului eminescian“, sustinuta de dr. Florin Oprescu, lector de limba romana la Institutul de Romanistica din cadrul Universitatii din Viena.
 
sursa: hotnews.ro

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 13:18

În urma autosesizării privitor la materialul apărut în sursele mass-media despre comercializarea resurselor piscicole incluse în Cartea Roşie a R Moldova, în temeiul art.440 alin.(3), Cod contravențional al R Moldova, la 21.01.2020 Inspecția pentru Protecția Mediului...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 12:51

Cinci elevi de la Colegiu Tehnologic din Capitală, au fost aduşi noaptea trecută la Institutul Mamei şi a Copilului, după ce s-ar fi intoxicat cu vapori de vopsea.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 12:44

 Parlamentul de la Atena a ales-o miercuri pe Ekaterini Sakellaropoulou în funcţia de preşedinte al Greciei, prima femeie care ocupă acest post în istoria ţării, transmite AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 12:30

În dimineața zilei de 22 ianuarie un incendiu a izbucnit într-un bloc locativ cu cinci nivele de pe strada Sarmezegetuza 1 din municipiul Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 06:16. Potrivit datelor înregistrate, un apartament cu 2 camere de la...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 12:06

Reușiți să prindeți TICKET TO LOVE și să călătoriți cu locomotiva care vă duce spre dragoste! Pe data de 9 februarie, de pe peronul Gării Feroviare pornește locomotiva iubirii YARDSALE care ține drumul spre primăvară! În timp ce trenul așteaptă la peron, împreuna...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 10:37

Igor Dodon și zecile de întâlniri de la Moscova au SCUMPIT GAZUL /// În 2019 am plătit MAI MULT decât 2016 / Cum a evoluat prețul la gaz în ultimii ani

Igor Dodon și zecile de întâlniri de la Moscova au SCUMPIT GAZUL /// În 2019 am plătit MAI MULT decât 2016 / Cum a evoluat prețul la gaz în ultimii ani

Moldoga Gaz a publicat pe site-ul său prețul gazelor naturale procurate pentru perioada 2015 - 2019. 

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 22 Ianuarie 2020, ora: 10:32

La cererea lui Ion Ceban, șefa Direcției generale educație și-a dat demisia. Împreună cu Rodica Guțu, primarul i-a concediat și pe cei doi șefi adjuncți ai Direcției. Cine vine în locul lor

La cererea lui Ion Ceban, șefa Direcției generale educație și-a dat demisia. Împreună cu Rodica Guțu, primarul i-a concediat și pe cei doi șefi adjuncți ai Direcției. Cine vine în locul lor

Sefa Directiei generale educatie, tineret si sport, Rodica Gutu si-a depus demisia, iar ieri Ion Ceban i-a semnat cererea de plecare din functie, informează protv.md

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 22 Ianuarie 2020, ora: 10:29

DIN BANI EUROPENI /// Un sistem informațional de monitorizare a consumului de energie va fi lansat în Chişinău

DIN BANI EUROPENI /// Un sistem informațional de monitorizare a consumului de energie va fi lansat în Chişinău

Un sistem informaţional de monitorizare a consumului de energie în clădirile publice – EMIS - va fi lansat în Chişinău. Sistemul va fi dezvoltat cu suportul PNUD Moldova în cadrul Proiectului „Oraşe verzi durabile pentru Moldova", finanţat de Facilitatea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 10:11

OPINIE /// Procurorul Viorel Morari ar fi persecutat de Președinte (Emerging Europe)

OPINIE /// Procurorul Viorel Morari ar fi persecutat de Președinte (Emerging Europe)

Situația privind arestarea șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, este calificată de unele surse media din Vest drept „răfuială” a președintelui socialist Igor Dodon. Și asta pentru că liderul informal al Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), aflat la...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 09:43

VIDEO/ Pamela Anderson s-a căsătorit a cincea oară

VIDEO/ Pamela Anderson s-a căsătorit a cincea oară

Soțul său este regizorul Jon Peters, cel care a produs filmele ”Superman”, „Flashdance” şi „A Star Is Born”. Pamela Anderson, în vârstă de 52 de ani, și-a unit destinul cu Jon Peters, în vârstă de 74 de ani, în cadrul unei...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 09:39

Președintele Serbiei s-a săturat să primească lecții privind relațiile apropiate cu Rusia și China: „Îi spun mereu lui Putin că obiectivul nostru e aderarea la UE”

Președintele Serbiei s-a săturat să primească lecții privind relațiile apropiate cu Rusia și China: „Îi spun mereu lui Putin că obiectivul nostru e aderarea la UE”

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, spune că este sătul să primească lecții de la liderii europeni privind relațiile strânse pe care le are cu Rusia și China, insistând că Belgradul rămâne fidel dorinței de aderare la Uniunea Europeană, în ciuda...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 09:33

22 ianuarie, ora 13:00 / Ședință de Guvern - Care este ORDINEA de zi

22 ianuarie, ora 13:00 / Ședință de Guvern - Care este ORDINEA de zi

Prim-ministrul Ion Chicu va prezida astăzi, 22 ianuarie, începând cu ora 15.00, şedinţa Cabinetului de miniştri.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 09:31

GALERIE FOTO// Case scoase la vânzare cu 1 EURO, într-un oraș din Italia

GALERIE FOTO// Case scoase la vânzare cu 1 EURO, într-un oraș din Italia

În orașul italian Bisaccia, 90 de clădiri istorice au fost scoase la vânzare. Prețul fiecăreia dintre acestea este de numai 1 €, scrie CNN.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 09:23

În Moldova, se desfășoară Săptămâna Europeană de prevenire a cancerului de col uterin

În Moldova, se desfășoară Săptămâna Europeană de prevenire a cancerului de col uterin

În perioada 20 – 27 ianuarie 2020, în Republica Moldova se derulează Săptămâna Europeană de prevenire a cancerului de col uterin, eveniment organizat în scopul consolidării eforturilor în vederea reducerii poverii cancerului de col uterin. Cancerul de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 08:57

Războiul plăcuțelor / Anatol Țăranu: Chișinăul a CEDAT la ordinul stăpânilor de la Moscova

Războiul plăcuțelor / Anatol Țăranu: Chișinăul a CEDAT la ordinul stăpânilor de la Moscova

Stăpânii guvernului de la Chișinău, cât și a administrației separatiste de la Tiraspol se află la Moscova și de aceea nu trebuie să ne mire faptul că autoritățile moldovenești au cedat rușinos în războiul plăcuțelor de înmatriculare, Dodon umilindu-se...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 08:39

Pisică din Rusia care ar avea puteri vindecătoare, scoasă la vânzare cu 320.000 de dolari

Pisică din Rusia care ar avea puteri vindecătoare, scoasă la vânzare cu 320.000 de dolari

O pisică din Rusia, despre care proprietarul spune că ar avea puteri vindecătoare, a fost scoasă la vânzare pentru suma de 20 de milioane de ruble, adică 320.000 de dolari. „Pisica mi-a spus într-un vis să o vând și să folosesc banii pentru o cauză...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 08:31

Președintele israelian, Reuven Rivlin, va efectua o vizită în România, la invitația lui Klaus Iohannis

Președintele israelian, Reuven Rivlin, va efectua o vizită în România, la invitația lui Klaus Iohannis

Președintele israelian, Reuven Rivlin, a acceptat invitația omologului său român, Klaus Iohannis, de a efectua o vizită în România în 2020, potrivit Administrației Prezidențiale.  „Președintele României a evidențiat relațiile excelente cu...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 08:16

VEȘTI BUNE pentru trușeneni / Ruta de troleibuz nr.34 care leagă Chișinăul și Trușeni a fost suplinită cu un troleibuz de ultimă generație

VEȘTI BUNE pentru trușeneni / Ruta de troleibuz nr.34 care leagă Chișinăul și Trușeni a fost suplinită cu un troleibuz de ultimă generație

Ruta de troleibuz nr. 34 „Chișinău - Trușeni” a fost suplinită cu un nou troleibuz de ultimă generație care deja circulă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 08:16

Cum funcționează celula care ucide toate tipurile de cancer și de ce este diferită de tot ce s-a descoperit până acum

Cum funcționează celula care ucide toate tipurile de cancer și de ce este diferită de tot ce s-a descoperit până acum

O celulă descoperită de cercetătorii de la Universitatea Cardiff în sistemul nostru imunitar ar putea sta la baza unui tratament universal împotriva cancerului. Chiar dacă va avea succes, tratamentul este greu accesibil și foarte costisitor, avertizează medicul Silvia Coman, ea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 08:09

Dumitru Diacov: „Cândva am fost alintați. Socialiștii au bani, cei de la ACUM au două televiziuni”

Dumitru Diacov: „Cândva am fost alintați. Socialiștii au bani, cei de la ACUM au două televiziuni”

Partidul Democrat nu mai huzurește ca pe vremuri, în schimb privește în jur cu siguranță. Președintele de onoare al formațiunii, Dumitru Diacov a declarat în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8 a declarat că deși au fost supuși mai multor presiuni în...

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 22 Ianuarie 2020, ora: 08:08

Urmaşul iPhone SE ar putea fi lansat în martie

Urmaşul iPhone SE ar putea fi lansat în martie

Apple pregăteşte un model de iPhone mai ieftin decât toate cele pe care le are în prezent în portofoliu, acesta urmând să intre pe piaţă la începutul primăverii.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 08:03

ȘOCANT/ O tânără din Chișinău s-ar fi aruncat în gol de la etajul 10

ȘOCANT/ O tânără din Chișinău s-ar fi aruncat în gol de la etajul 10

O tânără de 34 de ani s-ar fi aruncat în gol de la etajul 10 al blocului în care locuia. Totul s-a întâmplat în prima jumătate a zilei de 21 ianuarie, pe strada Milescu Spătaru din sectorul Ciocana al capitalei. Informația a fost confirmată pentru...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 08:01

Alexandru Jizdan: Ion Mereuță ar putea fi candidatul PD în Hîncești

Alexandru Jizdan: Ion Mereuță ar putea fi candidatul PD în Hîncești

Potrivit deputatului PD Alexandru Jizdan, candidatul Partidului Democrat la alegerile parlamentare noi din circumscripția Hîncești ar putea fi Ion Mereuță.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 07:57

VIDEO// Ultimul clopoțel a răsunat pentru copilul de 12 ani, ucis la Orhei

VIDEO// Ultimul clopoțel a răsunat pentru copilul de 12 ani, ucis la Orhei

Doliu la Orhei. Băiatul de 12 ani, ucis cu sânge rece de un alt minor, este petrecut astăzi pe ultimul drum. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost adus în fața școlii unde a învățat. Acolo, pentru el a răsunat ultimul clopoțel. Tragedia s-a produs...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Ianuarie 2020, ora: 07:56

Dionis Cenușă comentează lipsa de comunicare dintre componentele blocului ACUM

Dionis Cenușă comentează lipsa de comunicare dintre componentele blocului ACUM

Politologul Dionis Cenușă afirmă că lidera PAS, Maia Sandu, scoate în evidență că nu exista comunicare suficientă cu cei de la Platforma DA, de aceea, pentru circumscripția din Hâncești fiecare forță politică vine cu propriul candidat. Astfel, într-o postare pe o...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)