Ultima oră

Mihai Ghimpu: Nu Maia Sandu trebuie să ne spună ce avem de făcut

„Astăzi suntem gata să votăm pentru Maia Sandu, dar mâine nu ştim. Dacă se va comporta aşa, nu vom vota. Cine este ea ca să ne spună, să ne arate cu degetul ce trebui să facem. Este Acordul de constituire al AIE şi ea trebuie să-l execute. Ea nu este membru al alianţei, nu a semnat acest acord. Pretenţiile Maiei Sandu depăşesc cadrul constituţional. Nu premierul trebuie să decidă cine este guvernator al Băncii Naţionale sau procuror. La alegeri nu se votează Maia Sandu, dar se votează PLDM, PDM şi PL. Nu este Maia Sandu cea mai deşteaptă. Nu trebuie să vină ca o regină, căci nu avem monarhie. Principala prevedere din Acord este eradicarea sărăciei, iar pentru aceasta trebuie să ridicăm economia. Aceasta trebuie să facă premierul. Iar de combaterea corupţiei să se ocupe organele abilitate”, a declarat Ghimpu.

Liderul liberal s-a arătat nemulţumit şi de faptul că Maia Sandu nu a dat curs invitaţiei Partidului Democrat. „Filat ne-a spus că Maia Sandu este candidatul desemnat. Noi am spus că votăm. Cei din Partidul Democrat au dorit să discute cu ea. Dar Maia Sandu, fără să ofere explicaţii, nu a dat curs invitaţiei. Este ceva normal ca un partid din alianţă să discute cu candidatul la funcţia de premier. Nu ştim de ce nu a venit, dar nu este normal. Viitorul premier trebuie votat în Parlament şi trebuie să discute cu partidele. Am spus că să se descurce ei în cadrul partidului. PLDM trebuia să întrebe dacă Sandu doreşte să fie premier, ce condiţii are. Mâine aşteptăm ce ne vor spune partenerii din PLDM”, a spus Ghimpu.

Întrebat despre miliardul furat, Mihai Ghimpu s-a arătat sceptic că banii vor fi restituiţi. „Miliardu-i pe drum, vreo sută de milioane au ajuns la Anenii Noi, o altă parte cred că au ajuns pe planeta cea nouă descoperită, unde ar exista viaţă. Nu cred că banii vor fi recuperaţi. Dar cred că cei vinovaţi vor fi pedepsiţi. Organele de drept au început să lucreze deja, dar mai au nevoie de timp”, a spus preşedintele PL.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *