Ultima oră

Mihai Ghimpu pleacă în Cipru

La conferinţă sunt aşteptaţi circa 350 de participanţi din 47 de state, inclusiv preşedinţi de parlament din statele membre ale Consiliului Europei, precum şi din cele cu statut de observator la APCE. Principalele subiecte care urmează a fi discutate vizează drepturile şi responsabilităţile opoziţiei în cadrul parlamentului, precum şi rolul instituţiilor parlamentare în respectarea drepturilor fundamentale ale omului la nivel internaţional şi implementarea principiului non-discriminării.

Mihai Ghimpu va rosti un discurs în cadrul Conferinţei Europene a Preşedinţilor de Parlament, iar în final participanţii vor susţine o conferinţă de presă.

Totodată, preşedintele legislativului moldovean va avea întrevederi bilaterale cu mai mulţi oficiali, printre care Mevlüt Çavusoglu, preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Marios Garoyian, preşedintele Camerei Reprezentanţilor Republicii Cipru, Bogdan Borusewicz, preşedintele Senatului din Polonia. La întoarcerea din Cipru, Mihai Ghimpu se va întâlni la Atena cu reprezentanţi ai comunităţii cetăţenilor moldoveni din Grecia.

Conferinţă Europeană a preşedinţilor de parlament are loc o dată la doi ani, prima fiind organizată în 1975.

Sursa: Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *