Mihai Ghimpu: Următoarele alegeri parlamentare se vor desfăşura conform actualului Cod Electoral

publicat în Actualitate pe 24 Februarie 2017, 11:12

Partidul Liberal, cel mai probabil, nu va vota modificările la Codul Electoral ce ţin de introducerea votului uninominal până la viitorul scrutin parlamentar. Acest lucru l-a dat de înţeles liderul PL, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC 21, transmite IPN.

„Viitoarele alegeri parlamentare se vor desfăşura în baza Codului Electoral care este acum”, a dat asigurări Mihai Ghimpu.
Liderul PL s-a arătat convins că formaţiunea pe care o conduce va accede numaidecât în Parlamentul care va fi ales în 2018. „Noi nu avem păcate şi greşeli, nu am furat miliardul. Suntem criticaţi că am făcut coaliţie cu PDM. Dar această coaliţie era necesară. În ţară s-a instalat stabilitatea, partenerii europeni ne zâmbesc, au încredere în noi. Şi oamenii noştri au început să înţeleagă că lucrurile se mişcă spre bine. Eu nu cred în sondaje. Pot să comand şi eu sondaje, în care toţi ruşii şi găgăuzii din Moldova să spună că sunt pentru unirea cu România”, a spus liderul liberal.

Mihai Ghimpu l-a acuzat pe fostul premier, Vlad Filat, de faptul că Igor Dodon a câştigat alegerile prezidenţiale. „Drumul lui Dodon spre preşedinţie l-a creat Filat, Şor şi cei care au furat miliardul. Oamenii s-au decepţionat, majoritatea care au votat pentru Dodon, de fapt, au avut un vot de protest. Dodon a câştigat şi prin reţeaua veche. Să nu uităm că avem încă nostalgici care vor în Rusia”, a spus liderul PL.

Sursa: Radiochisinau.md