Politică

Mihai Ghimpu va pleca, totuşi, la Moscova

Potrivit lui Ghimpu, el va participa la 8 mai la summit-ul CSI, însă nu va asista şi la manifestările din Piaţa Roşie. "Ceea ce ţine de parada din Piaţa Roşie, îi voi mulţumi preşedintelui Dimitri Medvedev pentru invitaţie, dar voi participa la solemnităţile organizate aici, în R. Moldova", a declarat Ghimpu.

Ghimpu a ţinut să menţioneze că la paradă nu vor participa nici preşedintele Ucrainei, Victor Ianukovici, şi nici preşedintele Belorusiei, Alexandr Lukaşenko. "Prezenţa mea nu este obligatorie şi nu înţeleg de ce atâta vâlvă. De ce să nu fiu alături de cetăţenii Republicii Moldova, care au participat la cel de-al Doilea Război Mondial", a adăugat Ghimpu.

Anterior alţi lideri ai AIE s-au arătat deranjaţi de refuzul Preşedintelui interimar de a participa la parada de la Moscova. Liderul PD, Marian Lupu, a precizat la 29 aprilie că divergenţele din AIE au depăşit net limitele permise, fiind evident deranjat de decizia lui Ghimpu. Celelalte partide din AIE, în afară de PL, au pledat pentru participarea autorităţilor şi soldaţilor la parada de la 9 mai. În urma deciziei coaliţiei, 70 de soldaţi moldoveni şi câţiva veterani moldoveni vor fi prezenţi în Piaţa Roşie la ceremonia din 9 mai.

Sursa: moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *