Politică

Mihai Ghimpu: Valeriu Munteanu este candidatul pentru funcţia de ministru al Apărării

“Este o persoana care, dacă îi dai un loc de lucru, munceşte mult, se trezeşte dimineaţa, exact ca în armată. E mai bun, mai profesionist, e cunoscut. Are școală bună în România, are școală de Apărare”, a precizat Ghimpu.

Liderul PL a spus că va insista pe lângă Nicolae Timofti privind demiterea lui Şalaru şi numirea lui Munteanu în regim de urgenţă, deoarece Igor Dodon ar putea refuza candidatura celui din urmă pe motiv că este unionist.

Mihai Ghimpu a mai comunicat că Anatol Şalaru a fost cel care şi-a dorit funcţia de ministru al apărării. “Noi am vrut să-l punem în funcţia de vice-premier pentru probleme sociale. Este de profesie medic, are pregătirea necesară. Însă el a vrut la Ministerul Apărării şi noi am acceptat. Dar Anatol Şalaru a început să lucreze împotriva PL. Dumnealui nu a vorbit niciodată la partid, doar pe la spate. Atunci când a venit partidul şi i-a oferit mandatul de deputat, totul a fost bine. Niciodată nu am crezut că va proceda aşa. Dacă cu adevărat ar ţine la partid, ar fi putut să vină să vorbească deschis despre probleme”.

În cadrul emisiunii, Ghimpu a infirmat că Vladimir Plahotniuc i-ar putea locul lui Pavel Filip în timpul apropiat. “Nu cunosc aşa ceva. Nu am auzit că Plahotniuc şi-ar dori să devină acum premier. Pavel Filip reuşeşte bine în funcţia care o are şi va lucra în continuare”, a declarat liderul liberal. 

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *