Astăzi 28 Ianuarie 2020, Marţi - Ultima actualizare la ora 10:06
Abonamente

Muzică 10 Februarie 2012, ora 05:35    Din editia print

Mihai Teodor ne pregăteşte surprize

Marime Font

Istoria de debut a lui Mihai Teodor începea acum vreo trei ani, când pe posturile de radio a apărut un hit care cucerise primele poziţii în aproape toate topurile muzicale de la noi. 

Dar identitatea autorului a fost multă vreme învăluită în mister - strategie de lansare gen „Morandi”. Aşadar, după ce era să sucomb de curiozitate şi după ce, de nenumărate ori, îi asociasem vocea cu cea a lui Valy Bărbulescu, aflasem, în final, că este vorba de… un interpret din R. Moldova, foarte potenţat artistic, promiţător şi compromiţător.

La trei ani distanţă de la lansarea sa, interpretul, compozitorul, producătorul şi DJ-ul Mihai Teodor este omniprezent în viaţa muzicală de la noi, devenind o portavoce a muzicii moderne.

Loading...


Frustrată oarecum de prezenţa unui tânăr foarte hot, mare mi-a fost mirarea să-l descopăr pe Mihai fără blufuri estetice – cercei, belciuge, lanţuri agăţate la pantaloni, tatuaje şi, mai ales, aere. Singurul său accesoriu fashion pe care l-a purtat la –11°C a fost tactul şi un laptop mereu deschis în faţa sa, unde, din când în când, îşi consemna ideile.

Printre ţigări şi cafea, producătorul mi-a relatat despre drumul său sinuos spre muzică, care a început cu o poveste arhicunoscută şi atipică în acelaşi timp.

E un specimen caracteristic generaţiei MTV, înzestrat cu o disponibilitate mimetică excepţională. Primele sale artificii muzicale izbucneau cu 12 ani în urmă. Pe post de ascultător îl avea pe Sandu-Cristian, fratele său mai mic, cel care, de voie-de nevoie, arbitra jocurile sale muzicale şi care a rămas şi azi cel mai înverşunat critic şi consilier al lui. „De obicei, toate istoriile încep din copilărie, atunci când părinţii descoperă în copii un mugur de talent. În cazul meu, nu a fost aşa. Pe la 12 ani, am început să experimentez cu un amic, singurul care avea calculator pe vremea aceea. Ei… Ne-am instalat noi tot felul de softuri, o ionică şi făceam un soi de hip-hop. Şi tot exersând, mi-am dat seama ce-i aia armonie şi cum se face o piesă. Eram fan Boom Funk MC, care tocmai lansaseră Freestyler”, povesteşte tânărul producător. El spune că mica sa incursiune muzicală a continuat şi în perioada liceului. O extensie a pasiunilor sale artistice a fost lansarea unei trupe muzicale. „Mai în glumă, mai în serios - cântam despre colegele de clasă, profesori şi… tot ce vrei. La un moment dat, am ajuns foarte populari în rândurile liceenilor”. Era pentru prima dată când tânărul artist s-a înfruptat din deliciul celebrităţii.

Studiile în economie l-au ajutat să devină propriul manager

Aşa cum era firesc, aşteptasem să aud că Mihai va alege să studieze muzica, dar a mers într-o direcţie diametral opusă, optând în favoarea domeniului economic. Astfel, în 2005 a ajuns la ASEM, unde a făcut business şi administrare. „Aveam o pasiune pentru învăţătură, în general. Consideram că aşa pot trezi interesul sexului frumos. Voiam să devin economist, dar, totodată, scriam şi versuri. Părinţii niciodată nu mi-au impus nimic, ei aflau post factum”, relatează producătorul de la Prime FM. El recunoaşte că studiile în economie l-au ajutat să devină managerul său personal. „Asta mi-a diminuat puţin starea de visare, caracteristică oamenilor de artă, şi m-a ajutat să privesc lucrurile mai pragmatic. Ştiam deja cum să-mi administrez eficient resursele financiare şi cele artistice”, ne-a explicat Mihai Teodor.

„Ai-Ai-Ai” – revanşă pentru o dragoste neîmpărtăşită

În anul doi de facultate, tânărul artist este invitat la un post muzical, unde i se propune să lucreze în calitate de moderator TV. „Întotdeauna am fost tentat să încerc ceva nou, iar dacă eram întrebat dacă pot face ceva, tot timpul răspundeam afirmativ, deşi nici idee nu aveam despre ce e vorba. Asta m-a motivat întotdeauna să învăţ foarte repede. Şi a funcţionat”, a remarcat plin de optimism artistul. După ce eforturile sale au început să se fructifice, Mihai decide să scoată din sertare toate versurile şi schiţele muzicale pe care le avea, dar nu erau deloc puţine. Perioada de afirmare însă coincide cu cea a unei relaţii, ce-i drept - cam în delir, deoarece iubita lui din acea vreme nu era de acord cu noua sa postură de artist. Astfel, despărţirea lor a avut un ecou deosebit. Plin de durere, Mihai compune „Ai-Ai-Ai”, melodia de debut care i-a adus faima şi cu care se clasează în finala Eurovision Moldova 2010. „Piesa este ca o revanşă faţă de dragostea pierdută. Spre norocul meu, a avut un succes destul de mare. Cu fosta mea amică am rămas în relaţii bune. Despărţirea noastră mi-a purtat noroc”, crede producătorul muzical.

Sosia lui… Dan Bălan

Astăzi, activitatea lui Mihai Teodor se încadrează perfect în sintagma a îmbina utilul cu plăcutul. De dimineaţă face radio, ziua se ocupă de proiectele personale -printre care-i şi Prime Clubing-ul -, iar în restul timpului face muzică, de regulă noaptea şi în weekend. Atenţie! O face doar atunci când îi vine muza. Ziua o începe la ora şapte şi o termină nu se ştie când… „Dimineaţă le fac pe toate în mod automat. De regulă, nu comunic cu nimeni, fiindcă îmi place ca primele mele cuvinte să le rostesc în eter. Este un ritual personal”, adaugă Mihai. El spune că muzica nu se face la comandă, ci ţine de inspiraţie. „Atunci când mă prinde, îmi imprim repede toate ideile pe telefonul mobil sau pe laptop, fac câteva schiţe, după care merg în studio şi, împreună cu echipa de profesionişti, le materializăm”. În acest mod, autorul a reuşit să adune vreo patru sute de schiţe, care îşi aşteaptă rândul.

Potenţialul muzical al lui Mihai a fost remarcat şi de cei de peste Prut, supranumindu-l al doilea Dan Bălan. Cu toate acestea, artistul nu intenţionează să-şi încerce norocul pe piaţa muzicală din România, orientându-se mai mult spre cea europeană şi CSI. „Mă bucură faptul că sunt asociat cu Dan, mai ales că el este un renume pe plan muzical. Dar nu m-am gândit să mă lansez acolo, dat fiind faptul că piaţa din România este supraaglomerată”, spune cântăreţul. Deocamdată, marile sale aşteptări sunt legate de colaborarea cu producătorii din Germania şi noua sa melodie se anunţă a fi un alt mare hit. Mihai ne atenţionează că nu este vorba despre „Beeper”, lansată recent de ziua sa, ci despre o nouă schiţă muzicală denumită „You and I”. „Ca fiecare artist, aştept momentul când voi găsi melodia ce mă va urca pe culmile gloriei. Sper să fie bomba muzicală din primăvară, căci atunci intenţionez s-o lansez. Aş vrea să devină un hit internaţional”, a spus, plin de optimism, managerul. O altă mare doleanţă a artistului este lansarea unui CD, ce va cuprinde zece piese. Apariţia acestuia va fi o surpriză. 

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Ultima oră 28 Ianuarie 2020, ora: 10:06

Deputatul Sergiu Sîbu este cercetat într-un dosar de corupere activă.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 28 Ianuarie 2020, ora: 08:47

opinie Gheorghe Erizanu: Un duel ipocrit: Pușkin & Kogălniceanu

Gheorghe Erizanu: Un duel ipocrit: Pușkin & Kogălniceanu

Președintele Dodon anunță reparații de peste jumătate de milion pentru Casa-muzeu Pușkin din Chișinău. Reparația va începe în martie-aprilie curent.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 08:37

Reuters /// Hackeri din zona Turciei s-ar afla în spatele atacurilor cibernetice din Grecia

Reuters /// Hackeri din zona Turciei s-ar afla în spatele atacurilor cibernetice din Grecia

Atacurile asupra unor pagini de internet ale unor instituţii de stat şi ale unor organizaţii din Europa şi Orientul Mijlociu se crede că sunt opera unor hackeri care acţionează în interesul guvernului turc, potrivit relatărilor agenţiei Reuters, care citează trei demnitari...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 08:29

Alarmă falsă / Pacientul din Bacău nu are coronavirus, ci gripă. Va fi externat marți

Alarmă falsă / Pacientul din Bacău nu are coronavirus, ci gripă. Va fi externat marți

Pacientul din Bacău, transferat la Institutul „Matei Balș”, nu este infectat cu coronavirus ci are gripă, informează Ministerul Sănătății. Tânărul va fi externat în cursul zilei de marți și va continua tratamentul în ambulatoriu, potrivit Mediafax.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 28 Ianuarie 2020, ora: 08:00 de Silviu Tănase

Șahul lui Dodon, PAȘII Maiei Sandu și UNIREA

Șahul lui Dodon, PAȘII Maiei Sandu și UNIREA

Campania electorală pentru Alegerea Președintelui R. Moldova nu va fi influențată de toată această gâlceavă din jurul candidaturilor pentru mandatul de deputat din circumscripția Hâncești. 

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 28 Ianuarie 2020, ora: 07:57

Alexandru Pânzari a fost restabilit în funcția de șef al IGP

Alexandru Pânzari a fost restabilit în funcția de șef al IGP

Alexandru Pînzari a fost demis ilegal din funcţia de şef al al Inspectoratului General al Poliţiei. O hotărâre în acest sens a fost anunțată ieri de Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 07:31

Horoscop 28 ianuarie 2020. Împlinire sufletească şi bucurie în familie

Horoscop 28 ianuarie 2020. Împlinire sufletească şi bucurie în familie

Astrologii au veşti bune astăzi pentru nativii zodiacului, atât în dragoste, cât şi în viaţa profesională. Profitaţi de oportunităţile care apar în viaţa voastră, mai ales dacă pot aduce succesul binemeritat. În dragoste, unele zodii au ocazia de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 07:10

GALERIA FOTO - Gala premiilor Grammy 2020. Cele mai frumoase ținute

GALERIA FOTO - Gala premiilor Grammy 2020. Cele mai frumoase ținute

Cea de a 62-a gală a premiilor Grammy a reprezentat o explozie de culoare și eleganță. Vedetele au venit la Staples Centre din Los Angeles pentru cea mai mare seară a industriei muzicale. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 07:05

Un deputat leton a trăit cu pensia minimală timp de o lună și a slăbit 8 kg

Un deputat leton a trăit cu pensia minimală timp de o lună și a slăbit 8 kg

Peste o mie de letoni primesc o pensie minimală care nu depășește 100 de euro. Deputatul leton Gatis Licis, ca experiment, el însuși a încercat să trăiască o lună cu acești bani. Gatis Licis a spus că a venit la ideea realizării unui astfel de experiment din...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 06:59

Autostrada UNIRII rămâne pe hârtie cel puţin până în 2021. Guvernul Orban anunţă că la anul vom avea „documentaţie cap-coadă”

Autostrada UNIRII rămâne pe hârtie cel puţin până în 2021. Guvernul Orban anunţă că la anul vom avea „documentaţie cap-coadă”

Lucian Bode a declarat, luni, că documentația cap-coadă privind A8 va fi gata anul viitor, fiind necesară revizuirea studiilor de fezabilitate. Ministrul Transporturilor a mai adăugat că, marți, Guvernul va elimina parteneriatul public-privat pentru acest obiectiv, acesta fiind preluat de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 06:55

Polonia cumpără de la americani 32 de avioane F-35, de ultimă generație

Polonia cumpără de la americani 32 de avioane F-35, de ultimă generație

Polonia va semna, săptămâna aceasta, un contract cu firma americană Lockheed Martin, în valoare de 4,6 miliarde de dolari (4,17 miliarde de euro), pentru achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35, a anunţat Mariusz Blaszczak, ministrul polonez al Apărării, informează Mediafax.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 06:35

Casă din capitală, mistuită de foc- VIDEO

Casă din capitală, mistuită de foc- VIDEO

Clipe de groază pentru o familie din capitală. Doi din cei cinci membri ai acesteia au nimerit la spital, iar casa le-a fost grav avariată în urma unui incendiu de proporții.  Flăcările au izbucnit în noaptea de 26 ianuarie și-au cuprins o casă bătrânească de...

( ) Citeşte tot articolul

Carte 28 Ianuarie 2020, ora: 06:00

IOAN-VODĂ CEL CUMPLIT (PARTEA A II-a) CHEMAREA ȚĂRII

IOAN-VODĂ CEL CUMPLIT (PARTEA A II-a) CHEMAREA ȚĂRII

B. Petriceicu- Hasdeu: IOAN-VODĂ CEL CUMPLIT - Aventurile, domnia, războaiele, moartea lui; rolul său în istoria universală și în viața poporului român. (1572-1574) 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 04:05

Va fi demis șefului SIS?

Va fi demis șefului SIS?

 Actualul director al SIS, Alexandr Esaulenco, ar urma să fie demis ín viitorul apropiat, după ce "cineva de departe" i-a cerut lui Igor Dodon să facă această mutare. Cei care i-ar fi cerut asta lui Dodon i-au impus şi un alt candidat, a declarat în această...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 27 Ianuarie 2020, ora: 15:54

De ce a fost exilat marele poet rus Puşkin la Chişinău şi cine l-a învăţat limba română

De ce a fost exilat marele poet rus Puşkin la Chişinău şi cine l-a învăţat limba română

La Chişinău există Casa-muzeu „Aleksandr Puşkin”, un monument de arhitectură şi istorie de însemnătate naţională.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Ianuarie 2020, ora: 15:28

O nouă schemă? Președintele a propus Guvernului să scoată la privatizare compania „Metalferos”

O nouă schemă? Președintele a propus Guvernului să scoată la privatizare compania „Metalferos”

Monopolurile create de guvernele anterioare (sic!) în domeniile economic și social vor fi distruse. Despre aceasta a anunțat luni, 27 ianuarie, președintele țării, Igor Dodon. Subiectul a fost discutat, la sfârșitul săptămânii trecute, la întrevederea șefului...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Ianuarie 2020, ora: 15:17

FOTO, VIDEO / Aeronava prăbușită în Afganistan nu este civilă și ar aparține Statelor Unite ale Americii

FOTO, VIDEO / Aeronava prăbușită în Afganistan nu este civilă și ar aparține Statelor Unite ale Americii Foto: foto simbol

Un avion de pasageri s-a prabusit, luni, in provincia Ghazni din Afganistan, la sud vest de Kabul, dupa ce a luat foc in aer din cauza unor probleme tehnice.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Ianuarie 2020, ora: 15:01

Nicolae Furtună este noul director al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică

Nicolae Furtună este noul director al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică

Nicolae Furtună a câștigat concursul pentru funcția de director al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Concursul a fost desfășurat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Ianuarie 2020, ora: 14:58

FLASH /// Bărbat care s-a întors recent din China și are simptome de gripă, trimis de la Bacău la Institutul Balș din București

FLASH /// Bărbat care s-a întors recent din China și are simptome de gripă, trimis de la Bacău la Institutul Balș din București

Un bărbat care s-a întors din China în urmă cu câteva zile s-a prezentat la spitalul din Bacău, având simptome de gripă, și este trimis la Institutul Balș, potrivit unor surse oficiale.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Ianuarie 2020, ora: 14:56

Un elicopter militar croat s-a prăbuşit în Marea Adriatică

Un elicopter militar croat s-a prăbuşit în Marea Adriatică

Un elicopter militar croat s-a prăbuşit în Marea Adriatică, luni, în timpul unui zbor de antrenament, a anunţat Ministerul Apărării de la Zagreb, citat de Reuters şi Xinhua.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Ianuarie 2020, ora: 13:14

Ce se întâmplă cu PD? /// Diacov spune că merge săptămânal la întrevederi cu Dodon. Șeful Statului acuză alți deputați din PDM că ar gestiona „campanii fakenews” ce costă milioane de lei pe zi

Ce se întâmplă cu PD? /// Diacov spune că merge săptămânal la întrevederi cu Dodon. Șeful Statului acuză alți deputați din PDM că ar gestiona „campanii fakenews” ce costă milioane de lei pe zi

Președintele Igor Dodon susține că a găsit de unde vin fake-news-urile cu „stoparea pensiilor celor care au copii peste hotare” și „divorțul cu soția” la adresa șefului statului. Potrivit lui, în spatele acestora ar sta „unii deputați de la PD”, fără a preciza și cine anume.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Ianuarie 2020, ora: 13:09

Prețurile și tarifele, dependente de ciclurile electorale

Prețurile și tarifele, dependente de ciclurile electorale

Anul 2020 a început cu scumpirea călătorilor interurbane, precedată de majorarea prețurilor la carburanți. Ulterior proprietarii microbuzelor au cerut și ei majorarea costului călătorii până la șase lei. Însă este puțin probabil că vor urma alte creșteri de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Ianuarie 2020, ora: 11:36

Trei capete de acuzare pe numele lui Viorel Morari / Procuratura Generală i-a înaintat învinuirea definitivă

Trei capete de acuzare pe numele lui Viorel Morari / Procuratura Generală i-a înaintat învinuirea definitivă

Procurorii au depus demers de prelungire cu încă 30 de zile a mandatului de arest pe numele acestuia.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Ianuarie 2020, ora: 11:20

Arhiva Moldovei digitalizată, pentru perioada 1811 – 1936, poate fi găsită acum online

Arhiva Moldovei digitalizată, pentru perioada 1811 – 1936, poate fi găsită acum online

Toate cărţile de metrică (condici parohiale) din țara noastră pot fi găsite acum pe internet.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Ianuarie 2020, ora: 11:15

Curtea Constituțională condusă de Vladimir Țurcan „planifică” să cumpere o mașină de 800 de mii de lei / DOCUMENT

Curtea Constituțională condusă de Vladimir Țurcan „planifică” să cumpere o mașină de 800  de mii de lei / DOCUMENT

Curtea Constitutionala planifica sa cumpere o masina de 40 de mii de euro. Cel putin asta scrie in planul de achizitii publicat de institutie pentru anul 2020. Masina ar putea fi cumparata in luna februarie.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Ianuarie 2020, ora: 11:09

Noi recorduri pentru Vinul Moldovei. Exporturile pentru 2019 au atins cele mai mari cifre din ultimii 5 ani

Noi recorduri pentru Vinul Moldovei. Exporturile pentru 2019 au atins cele mai mari cifre din ultimii 5 ani

Produsul mândriei naționale, Vinul Moldovei a încheiat anul pe un trend ascendent, înregistrând valoarea maximă a exporturilor din ultimii 5 ani. 

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)