Economie

Mihail Druţă: Italienii mi-au spus: Pleacă, Mihail, să combaţi dictatura comunistă!

– Domnule Druţă, când şi de ce aţi plecat în Italia?

– Sunt acolo din 2006, după ce am fost trecut în rezervă în cadrul Armatei Naţionale. De ce am plecat? Ca să-mi întreţin familia. Din fericire, spre deosebire de alţi moldoveni, am plecat încolo cu întreaga familie. M-am stabilit cu traiul în oraşul Parma, o capitală de provincie din nordul Italiei unde, conform datelor oficiale, la 1 ianuarie 2010 locuiau circa 5500 de moldoveni. Lucrez la o fabrică de frigidere acolo, într-un colectiv internaţional: italieni, arabi, vietnamezi, cetăţeni de diverse naţionalităţi din Europa de Est, America Latină şi Africa Centrală.

– Cum vă simţiţi în Italia?

– Într-un fel, mă simt bine – sunt stăpân pe timpul meu şi îmi câştig pâinea din sudoarea frunţii mele, sunt în contact cu realizările culturii italiene, cu modul de viaţă occidental, unde totul e bazat pe lege. Dar mă simt şi prost, pentru că-mi lipseşte Patria. De acolo, de departe, urmăresc tot ce se întâmplă în R. Moldova şi mă deranjează mult situaţia din ţară. Ard de nerăbdare să mă reîntorc acasă.

– Cu ce scop aţi venit acum acasă?

– Scopul cel mai mare e să particip la alegerile din 19 iunie. Săptămâna curentă încerc să mobilizez cetăţenii din municipiul Chişinău ca să iasă la vot. Această votare va avea o importanţă naţională. Victoria forţelor democratice va fi un pas decisiv pe calea integrării noastre europene. A venit timpul să le spunem „Destul!” fariseilor comunişti, care nici comunişti nu pot fi numiţi, ci baroni cu milioane şi milioane de lei, euro şi dolari în buzunare – toate furate de la popor. Sunt nişte „fanarioţi” de culoare roşie. Înainte de a mă porni la drum, mi-am amintit că, pe 5 iunie, o mamă îşi suna feciorul rămas acasă, zicându-i cu lacrimi în ochi: „Cum de ai putut să nu te duci la vot? Pentru ce am venit eu în Italia?!”.

– Am înţeles că nu sunteţi singurul care şi-a schimbat tradiţionalul concediu din august pentru luna iunie, doar ca să poată vota la locale…

– Într-adevăr, mai mulţi conaţionali de-ai noştri aflaţi la muncă în oraşul Parma au venit să participe la vot. Colegii mei de lucru mi-au spus: „Vai, Mihail. Vai combatere dittatura sanguinosa comunista!” (Pleacă, Mihail, pleacă pentru a combate dictatura sângeroasă comunistă!). Comuniştii întotdeauna au spus minciuni. Ei trebuie să se lase de propaganda făţarnică comunistă. Dodon şi ceilalţi de teapa lui n-au ce căuta în fruntea primăriei. De altfel, proletariatul internaţional cunoaşte foarte bine crimele comunismului, inclusiv cele comise pe teritoriul R. Moldova.

– Şi totuşi, de ce aţi venit să-l susţineţi pe Chirtoacă?

– Măcar şi pentru faptul că a reuşit să ne scape de mirosul urât din Chişinău şi a izbutit să stingă datoria Primăriei, de peste o jumătate de miliard de lei, preluată de la Iordan, primar comunist interimar de tristă faimă… Câte troleibuze am fi cumpărat noi cu această sumă astronomică?! Câte străzi am fi reparat din aceşti bani?! Să răspundă alegătorii la aceste întrebări pe data de 19 iunie. Tocmai de aceea îi îndemn – să ieşim cu toţii la vot, să-l susţinem pe Chirtoacă! Să susţinem viitorul Moldovei. De fapt, Dorin Chirtoacă este adevărata noastră soluţie!

– Vă mulţumim şi să sperăm că duminica de 19 iunie ne va propulsa spre viitor, nu spre trecut!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *