Actualitate

Mihail Gofman nu a răspuns citaţiei de înfăţişare la Procuratura Anticorupţie

„Este foarte regretabil, pentru că vedem că în ultima perioadă în spaţiul public tot mai multe persoane lansează diferite ipoteze, informaţii despre ceea ce s-a întâmplat la Banca de Economii, în sistemul bancar. Atunci când sunt supuşi audierii la Procuratura Anticorupţiei, nu mai sunt susţinute aceste declaraţii”, a declarat pentru presă Adriana Beţişor.

Mihail Gofman urmează a fi citat suplimentar. Dacă nu se va prezenta, este pasibil să fie supus unei măsuri de constrângere, posibil chiar să fie adus silit în faţa anchetatorilor.

Adriana Beţişor s-a referit şi la declaraţiile fostului angajat de la Banca Socială, Sergiu Sagaidac, declarând că s-a încercat de a lua legătura cu el, însă acesta avea telefonul deconectat. Din conţinutul listei pe care a făcut-o publică Sergiu Sagaidac, 90% din persoane au deja statul procesual pe dosarele în care se investighează cazul de la BEM.

Mihail Gofman, fost şef-adjunct al Serviciului prevenirea şi combaterea spălării banilor din cadrul CNA, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că schema de fraudare a sistemului bancar moldovenesc a fost pusă la cale de servicii din afara ţării, inclusiv din Federaţia Rusă, pentru a prelua controlul asupra rezervelor valutare ale Republicii Moldova, iar politicienii autohtoni aflaţi la guvernare au fost implicaţi în această schemă. 

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *