Internațional

Mii de londonezi s-au adunat la un priveghi pentru victimele atentatului de sâmbătă

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a asigurat mulțimea de pe cheiul Tamisei că teroriștii nu vor avea succes.

"Am venit aici pentru ca să simt solidaritatea și să exprim ceva despre comuniune", a spus una din participante. "Orașul a reacționat incredibil. După ce podul s-a redeschis azi-dimineață, oamenii pur și simplu și-au văzut de drum", a adăugat ea.

Oameni de toate vârstele au ignorat ploaia, și-au adus omagiile și au depus flori în apropierea locului unde furgoneta teroriștilor a lovit pietonii sâmbătă seara, înainte de atacul cu cuțite asupra trecătorilor. Unii au plâns în timpul momentului de reculegere pentru cei șapte morți. Câțiva purtau baloane în formă de inimă sau pancarte cu mesaje cum ar fi "ura nu ne va dezbina" și "spuneți nu rasismului".

"Londra sfidează acest atac laș împotriva orașului nostru, a oamenilor noștri, a valorilor noastre și a modului nostru de viață", a spus primarul Khan, alături de care se aflau politicieni din mai multe partide, polițiști și lideri ai mai multor culte religioase. "Ca primar al Londrei, vreau să transmit un mesaj clar extremiștilor bolnavi și diabolici care comit astfel de crime oribile: vă vom învinge. Nu veți câștiga", a mai declarat el.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *