Externe

Mii de oameni au ieşit în stradă la Londra, pentru a cere ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană

Aproximativ 4.000 de persoane şi-au anunţat participarea la manifestaţie.

Liderul Partidului Social-Democrat, Vince Cable, a declarat că tot mai mulţi oameni sunt îngrijoraţi de impactul Brexit.

Participanţii la protestul de sâmbătă – mulţi dintre ei îmbrăcaţi în albastru şi galben şi cu drapele UE – au fluturat pancarte pe care scria “Ieşire din Brexit”.

Fostul ministru de cabinet liberal-democrat Sir Ed Davey s-a adresat mulţimii, mărturisind că a trecut de la “furie la teamă, de la furie la disperare”. “De când au început negocierile pentru Brexit, simt o a treia emoţie – ruşine. Ruşine din cauza liderilor ţării noastre. Ruşine pentru Marea Britanie”, a subliniat el.

Baroneasa conservatoare Patience Wheatcroft le-a spus manifestanţilor că trebuie să facă în continuare campanie pentru a rămâne în UE. “Trebuie să oprim Brexit. De când am aderat la UE am avut o perioadă fără precedent de pace şi prosperitate. Trebuie să fie corect să încercăm să păstrăm acest lucru. Nu este nedemocratic să încercăm să convingem electoratul să se mai gândească o dată în legătură cu Brexit. Astfel funcţionează democraţia”, a spus ea.

Un manifestant, cu o beretă albastră, brodată cu stele galbene, a declarat că ia parte la marş pentru că se simte “complet violată de ideea Brexitului”. “Am trăit, muncit şi iubit în Europa de ani de zile. Întreaga mea existenţă a fost o existenţă europeană”, a insistat ea.

“Soţul meu are o afacere în Europa. Am lucrat ani de zile să o construim. Ce se va întâmpla cu ea?”

Marşul vine înainte ca parlamentarii să voteze luni un proiect de lege care să anuleze textul de intrare a Regatului Unit în UE şi ce consfinţea supremaţia normelor europene în Marea Britanie.
  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *