Astăzi 24 Aprilie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 19:35
Abonamente

Actualitate 5 Decembrie 2017, ora 08:45

Miliardar rus, suspectat că a cărat cu valiza sute de milioane euro în Franţa

Marime Font

a

 
 
 

Suleiman Kerimov, senatorul şi omul de afaceri rus arestat în sudul Franţei, este suspectat că a introdus ilegal în Franţa între 500 şi 750 de milioane de euro, transmite mold-street.com

"În cazul Kerimov, se ia act de faptul că valize cu până la 20 de milioane de euro pe caz, au circulat în districtul Alpes-Maritimes în timpul achizițiilor de vile la prețuri de dumping pe Cap d'Antibes“, a declarat procurorul Jean-Michel Pretre din Nisa, citat de nicematin.com

Tmp de câteva luni, procurorul din Nisa Jean-Michel Priest și echipa sa lucrează la investigarea achiziționării a patru vile pe Cap d'Antibes de Suleiman Kerimov.Potrivit publicaţiei 20minutes.fr, procurorul a precizat că nu erau narcotice, ci bani. În 2014, a fost inițiată o investigație care sa încheiat prin deschiderea unei anchete judiciare de către procuratură. Astăzi, o duzină de oameni sunt inculpați, inclusiv miliardarul rus Suleiman Kerimov.

"Vilele, nu erau scopul principal. Scopul operațiunii este spălarea banilor ilegali", precizează procurorul Jean-Michel Pretre din Nisa.

Cu obținerea de numeroase documente, instanțele din Franţa au fost în măsură să demonstreze că au existat intrări clandestine de bani în Franța „niveluri considerabile utilizate pentru a finanța achiziția de proprietăți pentru sume oficiale sunt ridicol de mici comparativ cu realitatea volumului tranzacțiilor ", subliniază Jean-Michel Prêtre.

Una dintre vile, de exemplu, a fost achiziționată oficial pentru 37 de milioane de euro, în timp ce ea a fost oferită spre vânzare contra sumei de 150 de milioane de euro de către foștii proprietari. Zeci de milioane de euro în numerar și comisioane, până la cinci milioane de euro, au fost adăugate la prețul mărfurilor, scrie mold-street.com

Senatorul miliardar și senatorul rus a fost acuzat de fraudă şi spălare a circa 500-750 de milioane de euro.

Parlamentarul rus a fost arestat la finele lunii noiembrie 2017 preventiv de poliţia franceză în cadrul unei investigaţii privind spălare de bani şi fraudă fiscală au intrat în Franța.

Potrivit celor mai recente estimări realizate de revista Forbes, Suleiman Kerimov are active de peste şapte militare de dolari. Familia lui Suleiman Kerimov deţine compania Polyus, care efectuează tranzacţii cu aur.

În acelaşi timp Moscova a informat autorităţile din Franţa că parlamentarul rus arestat are imunitate diplomatică

Konstantin Kosachev, şeful Comisiei pentru Afaceri Internaţionale din Consiliul Federaţiei ruse, a declarat că se iau "toate măsurile necesare" pentru a se obţine eliberarea lui Kerimov.

Ministerul de Externe al Franţei a transmis că imunitatea diplomatică de care beneficiază Kerimov se aplică doar în cazul puterilor sale oficiale, transmite mold-street.com

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 23 Aprilie 2018, de Constantin Tănase

Nopțile Moldovei suverane

(Pastel politic, compus din mai multe părți despărțite noaptea de Găinușa cerească).

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Aprilie 2018, de Constantin Tănase

„Un leu pentru Mitea”

Am intrat în iarnă și, de aici înainte, cât mai este până la primăvară?  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Luna mai - primăvara literaturii

Luna mai e în fiecare an o lună a marilor festivaluri literare. În București are loc a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie, unde nu au lipsit și nu vor lipsi poeții basarabeni, mulțumită Muzeului Național al Literaturii Române și celorlalți organizatori. Festivaluri vor fi...

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Când ne vom u(r)ni?

Discursurile despre unire sunt atât de multe și de diferite încât, dacă s-ar aduna textele scrise, am bate folclorul despre strigoi și vrăjitoare. Vorbim de reunire ca de ceva despre care bănuim că este, dar nu știm cum arată. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Găștile urii

Postam cu câțiva ani în urmă câteva gânduri pe o rețea de socializare. Revenind acum la notele de atunci, m-am gândit să le reiau și să le dezvolt, ca să înțelegem că lucrurile sunt întotdeauna mai complexe decât par la o primă vedere. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Aprilie 2018, de George Simion

Cum evităm înfrângerea la primăria Chișinăului pe modelul Maia Sandu?

Cartoful fierbinte al alegerilor pentru Primăria Chișinău a fost ca o grenadă dată în spațiul închis pentru majoritatea forțelor politice din R. Moldova. Și nu doar politice… Nici noi, unioniștii, nu aveam nevoie de aceste alegeri acum, în Anul Centenarului. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Primăvara primarilor

E trist sau vesel să ne pregătim de Paști în plină campanie electorală?

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Ferdinand – o poveste cu o singură pată

„Ferdinand” e o poveste perfectă pentru sărbătorile care se apropie. Fiind vorba de un film de animație 3D, din 2017, e recomandabil, în primul rând, copiilor. Animația, în regia lui Carlos Saldanha, a fost realizată după o carte pentru copii „Povestea lui Ferdinand”,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Aprilie 2018, de Răzvan Munteanu

SUA vs. Rusia: Resetarea relațiilor sau escaladarea tensiunilor globale

Oficialii de la Moscova și Washington au confirmat în această săptămână, înainte de Paște, invitația președintelui SUA, Donald Trump, de a se întâlni la Casa Albă cu omologul său rus, Vladimir Putin.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Darul și dăruitorul

Iepurașul mi se pare că e o invenție stranie de Paști, dar care bucură foarte mult copiii. Deci, nu mă amestec să pun la zid iepurașul, pe care și nepotul meu îl caută prin grădină.

() Citeşte tot articolul

Editorial 4 Aprilie 2018, de Silviu Tănase

Trei lucruri pe care nu le va face Dodon

În această săptămână, Curtea Constituțională, în unanimitate, a emis o nouă decizie istorică. Instituția, care este garantul Constituției, a emis o decizie ce i-a făcut pe mulți să ia apă în gură. N-am văzut reacții pe fond nici de la opoziția parlamentară sau...

() Citeşte tot articolul

Editorial 4 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Nu avem nimic, dar nimicul ne e suficient

Evenimentele de la Uniunea Scriitorilor, de pe 27 martie, au decurs foarte bine. Solemnitatea momentului a fost marcată de parastasul pentru membrii Sfatului Țării și scriitorii deportați, oficiat de preoții Mitropoliei Basarabiei. 

() Citeşte tot articolul

 

 Cele mai citite articole Timpul.md