Militarii Armatei Naţionale se antrenează la „Sea Breeze 2019” - exercițiu militar organizat de Statele Unite și Ucraina (GALERIE FOTO)

publicat în Actualitate pe 11 Iulie 2019, 06:25

Militarii Armatei Naţionale, participanţi la „Sea Breeze 2019”, desfăşoară antrenamente în cadrul fazei active a exerciţiului, care a demarat luni, 8 iulie, în regiunea Odessa şi Mykolayiv.

Potrivit comandantului contingentului moldovenesc, maior Ion Coţofană, în perioada 8-11iulie, ofiţerii şi subofiţerii moldoveni acţionează în cadrul unei companii multinaţionale de infanterie, din care fac mai fac parte militari din Ucraina şi Georgia.

Maiorul Coţofană a menţionat că militarii execută proceduri standarde de operare la punctul de control, acţiuni de desfăşurare a cordonului și verificare, precum şi trageri din armamentul de infanterie din dotarea Armatei Naţionale şi armatei ucrainene.

De asemenea, în conformitate cu scenariul exerciţiului, pacificatorii moldoveni, alături de militarii georgieni şi ucraineni, desfăşoară acţiuni de îmbarcare şi debarcare de pe nava ucraineană Yuri Olefirenko, cu utilizarea vehiculelor militare din dotare.

Sursa a adăugat că anterior, cei 49 de militari din Batalionul 22 de menţinere a păcii, aflaţi la poligonul de la Chabanka, au fost implicaţi în acţiuni de desantare, prin metoda rapel, din elicopterul ucrainean de tip MI-8.

În acest an, Armata Naţionala participă la „Sea Breeze 2019” cu 54 de militari din Batalionul 22 de menţinere a păcii şi Marele Stat Major şi 11 unităţi de tehnică de tip HMMWV.

În acest an, conform serviciului de presă al Ambasadei Ucrainei în SUA, la exerciţiul Sea Breeze-2019 - organizat de marina ucraineană în colaborare cu partenerii americani - participă peste 3.000 de militari din 19 ţări, inclusiv din SUA, Marea Britanie şi Ucraina.