Fotbal

„Milsami” nu mai e ce-a fost!

În toamna anului trecut, la Orhei era adevărată sărbătoare – Milsami, cu Ştefan Stoica pe bancă (supranumit Mourinho de Orhei), înregistra şase victorii consecutive. În aceste confruntări, ,,vulturii roşii” au înscris de 16 ori şi au primit doar trei goluri. Fenomenul orheian trezea admiraţia tuturor. ,,Cineva m-a întrebat dacă ne batem pentru titlu. Ce titlu? Noi ne vedem de treabă. Când o echipă este mai bună ca tine, ce să faci? Să-i omori, să-i dai afară de pe teren? Nu poţi, trebuie să recunoşti”, a recunoscut actualul antrenor al Milsami-Ursidos, Gabi Stan, după înfrângerea de miercuri, cu 0-2 în faţa formaţiei Sheriff.

Milsami nu mai e ce-a fost! ,,Vulturii” nu se mai bat piept la piept cu ,,viespile” de la Sheriff sau ,,lupii” de la Dacia. Miercuri, Sheriff a arătat cine este stăpân, aşa cum a făcut-o zece ani la rând. Nimic deosebit în jocul tiraspolenilor. Au rămas aceiaşi, cu balonul în jumătatea adversă de teren, cu ,,unsprezece atacanţi” şi cu trei fani în tribune. Încă din primele minute ale jocului, golgheterul Wilfred Balima îşi făcea loc în careul lui Mihai Moraru, iar Henrique Luvannor scotea lovituri libere la jumătate de teren. Fără căpitanul Sosnovschi, cu probleme de spate, fără Gârlă, care are o ruptură musculară, şi fără Ademar, care are probleme cu genunchiul, Milsami-Ursidos a izbucnit pe contre în minutul 33. Atunci Alexandr Bezimov s-a pomenit unul la unul cu portarul tiraspolean şi a introdus balonul în plasă. Bucuria orheienilor n-a durat mult – arbitrul de tuşă a semnalat poziţie neregulamentară a atacantului.

Balima, la a zecea reuşită

Golgheterul la zi al campionatului, atacantul Sheriff-ului Wilfried Balima, originar din Burkina Faso, în meciul cu Milsami-Ursidos, a ajuns la a zecea reuşită. Spre deosebire de ultimul meci, Balima s-a arătat foarte dornic de a înscrie la Orhei. A făcut-o în minutul 50. Marcel Metoua a centrat din extrema dreaptă, fundaşii Igor Andronic şi Alexandr Stadiiciuc parcă au fost bătuţi de soare, astfel încât l-au lăsat pe Balima să-şi aranjeze balonul în careul mic şi să introducă balonul în poartă. Doar strigătele înăbuşite ale celor trei suporteri tiraspoleni mai spărgeau liniştea care s-a lăsat pe stadion. Cinci minute mai târziu, achiziţia din această vară a ,,viespilor”, brazilianul Luvannor Henrique, l-a lăsat fără replică pe portarul Moraru în urma unei lovituri libere executate la colţul scurt. Soarta meciului a fost stabilită. Conduşi la două goluri, jucătorii lui Gabi Stan au reuşit doar de câteva ori să pătrundă în careul adversarilor. Portarul tiraspolenilor, Vladislav Stoianov, însă nu a avut mult de lucru. Unica fază periculoasă la poarta acestuia a venit din partea lui Adrian Grigoruţă (minutul 83), care a pătruns în careul advers, dar a încheiat faza cu un şut slab.

,,Ne-a bătut o echipă bine armonizată, bine pregătită, care a meritat victoria. Arbitrajul a fost de-o manieră urâtă. Băieţii au vrut să facă ceva. Prima repriză au trebuit să lupte şi împotriva adversarului şi a arbitrilor, iar în a doua repriză când credeam că vor trebui să iasă mai mobilizaţi, au intrat aşa de deconectaţi, parcă au fost traşi din priză. Din punctul ăsta de vedere m-au dezamăgit”, a declarat, după meci, antrenorul Milsami-Ursidos, Gabi Stan. ,,Ne-am concentrat la jocul din atac. Aceasta a făcut ca echipa adversă practic să nu-şi creeze nicio fază de gol, iar noi am profitat de greşelile adversarului. Eu sunt mulţumit de cum au jucat toţi astăzi”, a spus şi tehnicianul Sheriff, Vitali Raşkevici.

Radu Lisiţa

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *