Ultima oră

Mine, presedintele Basescu soseste la Chisinau

Presedintele Romaniei, Traian Basecu, are o agenda incarcata pentru vizita sa in R. Moldova, pe care o va intreprinde pe 27-28 ianuarie. Din delegatia oficiala a Romaniei vor face parte Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor, Adriean Videanu, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe, Radu Berceanu, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, Eugen Tomac, Secretar de stat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni, Viorel-Riceard Badea, senator, Tudor Pantaru, deputat, Constantin Simirad, presedintele Consiliului judetean Iasi.

Presedintele Traian Basescu va avea o intrevedere tet-a-tet cu presedintele interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu, va participa la o sedinta comuna a delegatiilor din partea R. Moldova si din partea Romaniei. La finalul acestor intrevederi, Mihai Ghimpu si Traian Basescu vor face declaratii de presa, „iar jurnalistii vor avea posibilitatea de a adresa cate doua intrebari fiecarui presedinte”, precizeaza un comunicat al presedintiei de la Chisinau.

Agenda vizitei mai include ceremonia de decorare a presedintelui Traian Basescu cu „Ordinul Republicii”, depuneri de flori la Monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant si la mormintele poetilor Grigore Vieru, Ion Vatamanu, a interpretilor Ion si Doina Aldea-Teodorovici, a oamenilor politici Anton Crihan, Gheorghe Ghimpu, Nicolae Costin.

Conform programului, in aceeasi zi, presedintele Romaniei va avea intrevederi cu prim-ministrul Vladimir Filat, cu primarul general al municipiului Chisinau, Dorin Chirtoaca, precum si cu liderii/reprezentantii fractiunilor parlamentare – Maria Postoico, Mihai Godea, Ion Hadarca, Dumitru Diacov, Vasile Balan si cu liderii Aliantei pentru Integrare Europeana – Mihai Ghimpu, Vladimir Filat, Marian Lupu, Serafim Urecheanu.

In legatura cu vizita oficiala a presedintelui Romaniei, in partea centrala a capitalei circulatia rutiera va fi restrictionata, iar fluxul de automobile va fi redirectionat pe artere secundare. In zona restrictionata sau pe rutele de deplasare a delegatiilor este interzisa parcarea automobilelor, iar cei care nu se vor conforma se vor pomeni cu masinile evacuate fortat si transportate la parcarea cu plata.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *