Opinii și Editoriale

Mine va fi trziu

Romanii din Romania nu stiu aproape nimic despre romanii din R. Moldova. De cand nu se mai transmite TVR-ul, hotarul de la Prut s-a transformat intr-o cortina de fier. Reintroducerea sistemului de vize de catre Chisinau a accentuat si mai mult ruptura dintre noi. Aceasta, pe de o parte.

Pe de alta parte, romanii din RM raman in continuare prizonieri ai posturilor tv monopolizate de comunisti – „M1”, NIT, EU TV. Sunt total intoxicati cu politica antiromaneasca, in special, oamenii de la sate, care nu au acces la alte surse de informare.
Aducem aceste argumente in sprijinul unei scrisori care circula pe Internet: „Sustineti realizarea unei emisiuni TVR pentru Basarabia”. Este o petitie semnata deja de mii de persoane, adresata Parlamentului, Presedintiei Romaniei, Societatii Romane de Televiziune. Si care, la parerea noastra, merita sa fie luata in seama.
De fapt, in situatia in care ne-am pomenit cu totii dupa 7 aprilie, credem ca e nevoie nu de o emisiune pe saptamana, ci de un post de televiziune romanesc, care ar emite pentru R. Moldova. Crearea acestuia ar fi posibila inclusiv cu fonduri europene, prin programele transfrontaliere. Sa actionam acum, cat relatiile dintre cele doua state romanesti mai pot fi reparate. Pentru ca maine va fi tarziu.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *