Economie

Ministerul Agriculturii: Temperaturile ridicate nu vor afecta culturile agricole

Șeful Direcţiei politici de producţie şi reglementări de calitate a produselor vegetale, Mihail Suvac a afirmat că „în prezent nu trebuie să avem temeri. Afară nu se înregistrează o temperatură critică. Plantele sunt pregătite pentru sezonul rece. Trebuie să vedem deja cum vor evolua temperaturile pe parcurs”, a precizat Suvac.

La rândul lor, reprezentanţi ai Institutului de Horticultură şi Industrie Alimentară au specificat că temperaturile înalte nu vor afecta recolta din 2016.

„Pentru toate culturile pomicole nu există niciun pericol. Acestea se află într-un repaus profund, care se va menţine până la sfîrşitul lunii ianuarie a anului viitor. Totuşi, pentru ca în următorul an să avem o roadă bună, aşteptăm precipitaţii”, a menţionat vicedirectorul institutului sus-numit, Ilie Donică.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează pentru următoarele șapte zile o temperatură maximă a aerului de 10 grade de căldură, precipitaţii nu vor cădea, pe alocuri va fi ceaţă. Ziua, temperatura aerului va creşte treptat de la 1 – 7 până la 5 – 10 grade de căldură. Noaptea, temperatura aerului va creşte de la -1 – 5 grade până la 0 – 5 grade de căldură. În timpul apropiat ninsori nu se prevăd. 

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *