Actualitate

Ministerul Apărării a împlinit 26 de ani

În cadrul evenimentului, ministrul Apărării Eugen Sturza a felicitat efectivul instituţiei şi a înmânat unui grup de militari şi funcţionari publici diplome pentru performanţă în activitate.

Eugen Sturza a menţionat că în cei 26 de ani, Ministerul Apărării a demonstrat că poate livra rezultate bune, rezultate care au contribuit la dezvoltarea şi reformarea sectorului de apărare. "Valoarea Ministerului Apărării o reprezintă oamenii – veteranii, care au stat la baza edificării instituţiei, şi întreg personalul care în aceşti 26 de ani a contribuit, prin efort şi dedicaţie, la menţinerea structurii de apărare în topul încrederii populaţiei", a spus ministrul Sturza.

Ministerul Apărării a fost creat la 5 februarie 1992, prin decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Misiunea instituţiei este elaborarea şi promovarea politicii statului în asigurarea apărării naţionale, conducerea şi coordonarea activităţilor ce revin Armatei Naţionale în domeniul apărării şi securităţii statului.

În anul 2018, efortul principal al instituţiei se va axa pe modernizarea şi înzestrarea Armatei Naţionale, perfecţionarea infrastructurii militare, folosirea eficientă a oportunităţilor oferite de programele de asistenţă străină şi perfecţionarea sistemului de management al resurselor de apărare. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *