Eveniment

Ministerul Dezvoltării Regionale din România va sprijini dezvoltarea infrastructurii rurale din R. Moldova

Potrivit Serviciului de presă al MDRC, o asemenea decizie a fost luată vineri, la București, la întâlnirea dintre ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor din R. Moldova, Vasile Bîtca, și vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice al României.
 
„Am discutat și despre un proiect prin care vrem să dezvoltăm un program pilot în circa 20 de localități din R. Moldova pe care să le sprijinim cu un grant din partea MDRAP din România, cu câteva proiecte legate de dezvoltarea infrastructurii rurale. Aceste proiecte vor încerca să seteze modul în care am putea să gestionăm în viitor câteva programe la standarde europene, în ceea ce privește planificarea acestor proiecte, acțiunea publică în zona respectivă, modul de absorbție a fondurilor și măsurarea efectului pe care acestea îl pot avea", a opinat ministrul român al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Dîncu.

Totodată, oficialul român a menţionat că cele două ministere vor iniția colaborări, consultări şi schimb de experienţă între experți în domeniul construcțiilor, urbanismului, inclusiv construcției de locuințe sociale.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, a efectuat ieri o vizită oficială la București, la invitația omologului său din România, Vasile Dîncu.

Sursa: Molpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *