Ministerul rus al Apărării vrea să doboare LEGAL avioanele de pasageri

publicat în Actualitate pe 11 Ianuarie 2019, 14:39

Ministerul rus al Apărării a pregătit un proiect de decret potrivit căruia i se va permite doborârea aeronavelor civile cu pasageri la bord, scrie semioficiosul rusesc „Izvestia”.

Așa cum subliniaza publicatia, doborârea aeronavelor va fi posibilă dacă acestea încalcă spațiul aerian al țării, urmăresc accidentarea deliberata, care poate duce la dezastru ecologic, pierderi masive de vieți omenești sau distrugerea unor obiective strategice. În document nu se precizeaza cum va determina armata rusă dacă există un astfel de pericol.

Se subliniază faptul că, înainte de a deschide focul asupra ”avionului intrus”, Ministerul rus al Apărării va emite mai multe avertismente.

Proiectul de Decret prevede că armata rusă va lua măsuri în cazul în care o aeronavă neidentificată se apropie de granița Rusiei la o distanță mai mică de 50 de kilometri.

Aparatul intrus va fi forțat să aterizeze pe un aerodrom rusesc sau să părăsească spațiul aerian al Rusiei și, dacă nu răspunde, va fi doborât.

Amintim că anterior Rusia a fost acuzată de comisia internaţională de anchetă că a doborât avionul MH17 al Malaysia Airlines, prăbuşit în Ucraina în iulie 2014.