Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 08:52
Abonamente

Guvern 12 Septembrie 2014, ora 14:46

Ministerul Transporturilor a prezentat schema centurii de ocolire a Chișinăului

Marime Font

Orașul Chișinău ar putea avea o centură de ocolire în 2017, lucrările de construcție urmând să înceapă la anul viitor și vor costa peste 200 de milioane de euro. 

Ministerul Transporturilor a elaborat două concepte în acest sens, pe care le propune pentru consultare publică. Potrivit ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, unul din conceptele elaborate prevede construcţia unui drum cu 4 benzi de circulaţie cu o lungime de 82 km, iar cea de-a doua variantă – un traseu mai scurt, cu lungimea de 62 de kilometri, relatează realitatea.md. Ministerul planifică să demareze lucrările pe centură deja de la anul viitor, astfel ca în 3 ani întreaga şosea să fie dată în exploatare.

”Obiectivul nostru este să construim un drum de ocolire modern, care să corespundă cerințelor europene, pentru a ușura traficul în oraș. Existența unei centuri a Chișinăului va permite redirecţionarea integrală a transportului de tranzit, dar și accesul mai ușor la destinație pentru chișinăuieni, ocolind centrul orașului”, a conchis Vasile Botnari.Vasile Botnari a explicat că pe partea de vest a centurii se preconizează reabilitarea a circa 33 km de drum deja existent, dintre care 23 km vor fi reabilitate deja începând din anul viitor în cadrul proiectelor de finanţare existente, susţinute de partenerii europeni.

 
Plan schema centurii mun. Chișinău

Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md