Timpul satiric

Ministerul Transporturilor scandalizează cercetătorii de la NASA

Cercetătorii spațiului cosmic, dar și Congresul de la Washington urmăresc îngroziți cum dispare kilometru cu kilometru din drumurile proaste ale Republicii Moldova. Schimbările de infrastructură pun în pericol realizarea celor mai ambițioase proiecte tehnologice lansate de NASA. Deja de câțiva ani, americanii testează roboți și mașini de teren care vor escalada craterele și râpele de pe planeta Marte. O bună parte din teste aveau loc pe drumurile din R. Moldova, în special la Chișinău, pe străzile Alecu Russo și Uzinelor.

„Va trebui să căutăm alte poligoane de testare. Drumurile moldovenești pline de gropi și crăpături erau numai bune pentru roboții noștri. Erau la fel ca văgăunele de pe Marte. Sperăm că cel puțin drumul Orhei-Rezina va rămâne neatins”, susține Julius Roataway, specialist principal la Secția cibernetică. El a menționat că, din cauza reparației capitale a drumurilor, mai multe contracte dintre NASA și guvernul de la Chișinău riscă să fie reziliate.

Nici oamenii de prin sate nu sunt entuziasmați de schimbările din infrastructura drumurilor. „Noi eram plătiți cu dolari ca să ieșim noaptea și să batem cu târnăcopul în asfalt ca drumurile să fie mai distruse. Furam semnele de circulație și bordurile spre binele progresului tehnologic al omenirii. Acum vom rămâne fără lucru”, spune în șoaptă Borică, un om dintr-un sat care a dorit să-și păstreze anonimatul. 

Deși americanii par resemnați, agenții NASA duc negocieri secrete cu responsabilii de la Ministerul Transporturilor ca aceștia să renunțe la reabilitarea drumurilor. În calitate de recompensă, demnitarii moldoveni vor primi dreptul să fie primii colonizatori pe Marte. 

Ing. Gunter Grasu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *