CSI / Rusia

Ministerul ucrainean de Externe l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Rusiei la Kiev

Pe de altă parte, șeful statului-major al Ucrainei i-a telefonat omologului său rus pentru a denunța ‘sprijinul și participarea’ militarilor ruși la atacul de la Simferopol care s-a soldat cu un mort și doi răniți printre militarii ucraineni.

‘Nota verbală’ remisă diplomatului rus Andrei Vorobev denunță, de asemenea, semnarea acordului dintre Rusia și autoritățile separatiste din peninsula ucraineană cu privire la alipirea acesteia și a orașului Sevastopol la Federația Rusă.

Invocând normele dreptului internațional, Ucraina vede în situația prezentă ‘un act de anexare’ de către Rusia a unui teritoriu ucrainean, potrivit unui comunicat al diplomației sale.

La rândul său, șeful statului-major ucrainean, generalul Mihailo Kuțin, a discutat la telefon cu omologul său rus, generalul Valeri Gherasimov.

El i-a atras atenția, potrivit unui comunicat al Ministerului ucrainean al Apărării, că forțele armate ruse poartă responsabilitatea pentru ‘tragedia’ petrecută la Simferopol.

Kuțin a amintit despre un mort și doi răniți de partea ucraineană. Potrivit poliției din Crimeea, schimbul de focuri de la intrarea într-o unitate militară ucraineană s-a soldat, de asemenea, cu un mort în rândurile ‘autoapărării’ proruse.

Generalul Mihailo Kuțin l-a informat pe interlocutorul său că soldații ucraineni din Crimeea au primit autorizația să utilizeze armele din dotare pentru a se apăra și l-a invitat să ceară trupelor sale să se îndepărteze de bazele militare ucrainene.

Subliniind că o rezolvare în Crimeea trebuie căutată de liderii politici ruși și ucraineni, el a propus înființarea unei comisii comune ‘pentru a împiedica escaladarea și o nouă vărsare de sânge și pentru a stabiliza situația’ din peninsulă.

Comunicatul nu oferă nicio precizare cu privire la răspunsurile generalului rus.

sursa: agerpre.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *