Actualitate

Ministrul Apărării al R. Moldova: Pericolul IMINENT pentru Republica Moldova vine din regiunea transnistreană

„Vedeți exercițiile pe care le fac: fără numere de înmatriculare, fără însemne de apartenență militară, care sunt ilegale. Exact în așa modalitate au acționat în Crimeea în 2014”, a specificat ministrul. În acest sens, Eugen Sturza susține că trebuie să fie dezvoltat sistemul de avertizare timpurie și răspuns timpuriu.

Totodată, ministrul a declarat că Republica Moldova trebuie să participe la asigurarea securității internaționale, iar pentru acest lucru este nevoie de oameni bine pregătiți, oameni care își fac din profesia de militar o carieră îndelungată. „Peste trei ani vom avea o cu totul altfel de armată în Republica Moldova. O armată bine dotată, bine echipată, cu oameni profesioniști, cu salarii adecvate pentru a rămâne în țară”, a afirmat ministrul.

La capitolul provocări, ministrul a numit dotarea armatei, bugetul mic, prezența trupelor străine pe teritoriul țării. De asemenea, Eugen Sturza spune că pe moment este construit un centru de luptă cu amenințările cibernetice. „Republica Moldova trebuie să fie pregătită să facă față războiului cibernetic”, a adăugat ministrul apărării.

http://ipn.md/
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *