Astăzi 25 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 21:21
Abonamente

CSI / Rusia 25 Aprilie 2017, ora 12:20

Ministrul apărării din Danemarca: ”Amploarea atacurilor hackerilor ruși a făcut o impresie foarte puternică asupra mea”

Marime Font

În anii 2015-2016, hackerii ruşi au efectuat mai multe încercări reuşite de a accesa e-mail-urile angajaţilor Ministerului Apărării din Danemarca, a declarat Claus Hjort Frederiksen, ministrul apărării din această ţară nordică, potrivit ziarului Berlingske.  

„Nu au fost acţiuni ale unui grup mic de hackeri, săvârşite din distracţie. Aceste persoane au legături cu serviciile de informaţii sau figuri importante din guvernul rus“ – a declarat ministrul, citând din raportul elaborat de către Centrul Cybersecurity al Serviciului de Informaţii Militare din cadrul Ministerului Apărării din Danemarca.

Ziarul notează că în spatele atacurilor se află deja celebra grupare de hackeri APT28, cunoscut sub numele de Fansy Bear. Agenţiile de informaţii americane cred că această grupare rusă a spart serverul de e-mail al Comitetului Naţional al Partidului Democrat din SUA, în timpul alegerilor din 2016.Potrivit raportului, în doi ani, hackerii au făcut mii de încercări de a accesa conturile de e-mail ale angajaţilor Ministerului Apărării şi Ministerului Afacerilor Externe al Danemarcei.

După cum se menţionează în raport, pentru a induce în eroare personalul ministerelor, hackerii au folosit pagini clonate după cele ale instituţiilor de stat. În plus, scopul hackerilor nu era doar obţinerea de informaţii, dar, de asemenea, posibilă recrutare de agenţi din rândul angajaţilor ministerelor.

Unele dintre atacuri de tip phishing au avut succes, dar atacatorii au obţinut acces doar la corespondenţă nesecretă. În acelaşi timp, se observă că, chiar şi aceste informaţii pot fi utilizate „în scopul recrutării, intimidării sau continuării spionajului“.

Ministrul a descris situaţia că fiind „foarte gravă“ şi şi-a exprimat îngrijorarea că hackerii pot ajunge şi în alte zone ale administraţiei publice din Danemarca.

„Mă aflu în postul de ministru al apărării de puţin timp, dar trebuie să spun că amploarea atacurilor a făcut asupra mea o impresie puternică, la fel şi faptul că suntem vulnerabili în viaţă de zi cu zi. Avem toate motivele să avem temeri“ – a spus Frederiksen, care a părăsit funcţia de ministru de finanţe anul trecut şi a devenit ministru al apărării în luna noiembrie. 

sursa: paginaderusia.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md