Actualitate

Ministrul de externe al SUA ar putea fi John Bolton, care a cerut înarmarea Ucrainei

In ultimii ani, Bolton a pledat pentru înarmarea Ucrainei, oferirea de perspective în vederea aderării la NATO și a criticat politica externă a președintelui SUA, Barack Obama, mai ales în situația din Ucraina, pe care o prezinta ca exemplu de eșec al Casei Albe.

„Statele Unite au încă timp să răspundă în mod decisiv, de pe poziție de forță. Dezmembrarea Ucrainei împotriva voinței sale este inadmisibilă. Washingtonul trebuie să ofere arme Kievului și alte forme de asistență și, în același timp, sa restabilească planul președintelui Bush pentru accelerarea aderarii Ucrainei la NATO ..” – a scris Bolton pe paginile Los Angeles Times, în luna august 2014.

„Putin trebuie să știe că dacă el va captura mai mult teritoriu al Ucrainei, restul va fi membru activ al NATO și UE și (Ucraina) va continua să fie necontenit ostilă față de Moscova”, – a remarcat Bolton.

În iulie 2014, dupa doborârea de catre separatistii pro-rusi a avionului MH17, Bolton a cerut un „răspuns strategic” al SUA care, în opinia sa, ar trebui să includă:

– Apropierea Ucrainei de NATO,

– Activizarea dezvoltarii sistemului de apărare antirachetă al SUA;

– Refuzul complet de finanțare a băncilor rusești de pe piețele financiare din SUA.

Nu se știe dacă declarațiile anterioare ale lui John Bolton sunt valabile în prezent. Poziția sa critică față de Rusia ar putea reprezenta principalul obstacol pentru numirea in functia de secretar de stat al SUA.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *