Actualitate

Ministrul de Externe Andrei Galbur a avut o întrevedere cu o delegaţie de parlamentari europeni

Alți oficiali care au participat la întevedere sunt Rebecca Harms, vice-preşedintele Grupului Verzilor/Alianţa Liberă Europeană, şi Peter Eriksson, membru al Comitetului parlamentar de asociere Uniunea Europeană – R. Moldova, aflaţi într-o vizită de documentare în ţara noastră.

În cadrul întrevederii, a fost efectuat un schimb larg de opinii pe marginea agendei europene a Republicii Moldova, în particular, vizînd priorităţile implementării Acordului de asociere R. Moldova – Uniunea Europeană. Ministrul Andrei Galbur a ţinut să mulţumească europarlamentarilor pentru contribuţia adusă la sporirea asistenţei din partea UE pentru implementarea reformelor prevăzute de Acordul de asociere.

O atenţie aparte a fost acordată consolidării rolului dimensiunii parlamentare în asigurarea implementării Acordului de asociere, fiind subliniată importanţa consultărilor în cadrul platformelor Comitetului parlamentar de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, precum şi în cea a Adunării Parlamentare EURONEST. Ministrul Andrei Galbur a mulţumit în special pentru menţinerea Republicii Moldova pe lista ţărilor prioritare ale Parlamentului European pentru acordarea suportului democratic în anul 2016, fapt care va contribui în continuare la consolidarea capacităţilor instituţionale ale Parlamentului moldovenesc.

Părţile au făcut, de asemenea, un schimb de opinii pe marginea situaţiei social-politice din R. Moldova. Ministrul Andrei Galbur a ţinut să sublinieze faptul că noul Cabinet de miniştri este ferm hotărît să continue cursul de integrare europeană al ţării şi să implementeze reformele prevăzute de Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, în particular, vizînd combaterea corupţiei, reformarea sistemului justiţiei, consolidarea statului de drept.

Parlamentarii europeni au încurajat autorităţile de la Chişinău să continue implementarea reformelor structurale în conformitate cu angajamentele asumate în Acordul de asociere cu UE şi şi-au reiterat disponibilitatea de a sprijini în continuare eforturile întreprinse în acest sens. În acest context, ei au subliniat importanţa promovării unui dialog deschis cu societatea civilă.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *