Actualitate

Ministrul de Externe din Olanda a demisionat, după ce a minţit cu privire la prezenţa sa în cursul unei întâlniri cu Vladimir Putin

Minciuna care l-a costat fotoliul pe Halbe Zijlstra a avut loc în 2016, când a dezvăluit, în cursul unui miting, afirmaţii ale lui Vladimir Putin, pe care acesta le-ar fi făcut în prezenţa sa, în urmă cu zece ani. Halbe Zijlstra a afirmat că preşedintele rus a spus că vrea să reconstruiască o „Rusie Mare” prin „anexarea Belarusului, Ucrainei şi Balcanilor”.

Ministrul demisionar a pretins că l-a auzit pe Putin făcând declaraţia respectivă în faţa unor oameni de afaceri. Însă Zijlstra, aflat în post de doar patru luni, a mărturisit luni că nu a fost prezent la această întâlnire cu Vladimir Putin. El a explicat că a mințit că a fost prezent la această întâlnire pentru a putea să divulge afirmaţiile lui Putin, însă fără să-şi dezvăluie sursa, potrivit Digi24.

„Nu văd altă opţiune, astăzi, decât să-mi prezint demisia Maiestăţii Sale regelui”, a declarat ministrul, evident emoţionat, punând capăt unei polemici tot mai ample în Olanda şi în contextul în care urma să plece, câteva ore mai târziu, într-o vizită oficială în Rusia. „Nu ar fi trebuit, într-adevăr, să fac asta. Îmi pare rău”, le-a spus el deputaţilor. Parlamentul olandez a respins marţi seara o moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de premierul Mark Rutte, după demisia ministrului de externe Halbe Zijlstra, informează Agerpres. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *