Astăzi 24 Septembrie 2018, Luni - Ultima actualizare la 23 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Ultima oră 7 Septembrie 2018, ora 07:26

Ministrul de interne din Austria – suspectat că lucrează în secret pentru Moscova

Marime Font

Ministrul Afacerilor Interne al Austriei, Herbert Kickl, membru al Partidului Libertăţii (FPOe, extrema dreapta), precum și alți reprezentanți ai FPOe, sunt suspectați de „activitate secretă” în favoarea Rusiei, scire publicatia austriacă The Local.

În februarie 2018, forțele de politie austriece au efectuat la ordinul lui Kickl o serie de percheziții la sediile și casele unor membri superiori ai BVT – ”Biroul Federal pentru protectia Constitutiei și ContraTerorism” și au confiscat o serie de documente.

Perchezițiile ar fi fost solicitate de reprezentanții Partidului Libertății în legătură cu suspiciuni privind abuzul de putere din partea BVT.Saptamana trecuta, instanta a decis ca aceste raiduri efectuate la ordinul ministrului de interne au fost ilegale. În pofida deciziei instanței, Kickl continua sa nege toate acuzațiile împotriva sa și să asigure că raidurile au fost efectuate în cadrul legii.

Totodata, el consideră că acuzațiile la adresa sa și a altor membri ai Partidului Libertății sunt o încercare a opoziției de a ”câștiga dividende politice”.

Scandalul din Austria a declanșat o reacție în alte state ale Uniunii Europene. Serviciile speciale ale unor state membre au inceput sa evite să facă schimb de informații cu serviciile de securitate ale Austriei, scrie The Local.

Publicația menționează că unul dintre motivele îngrijorării este și legătura Partidului Libertatii cu Moscova, mai precis cu Partidul „Rusia Unită” al lui Vladimir Putin. Publicația afirmă că, încă din 2016, forțele politice ale celor două țări au ajuns la un acord privind cooperarea. În plus, reprezentanții Partidului Libertatii au vorbit în mod repetat în favoarea ridicarii sancțiunilor împotriva Rusiei.

Un alt motiv de îngrijorare a fost vizita recenta a președintelui rus Vladimir Putin la nunta ministrului austriac de externe Karin Kneissl, un alt reprezentant de seama al Partidului Libertății. Nunta lui Kneissl a avut loc pe 18 august.

Putin a adus cu el corul cazacilor din Kuban, care a cântat la nuntă și le-a facut cadou ”tinerilor insuratei” cateva obiecte cu valoare etnografica (un tablou, un samovar si o presă de ulei traditionala). De asemenea, a dansat cu mireasa și a pronuntat un toast în limba germană.

Invitația lui Putin la nuntă a provocat critici în Austria.

Publicatia Heute a estimat că contribuabilii austrieci au platit fara sa vrea cel puțin 423.000 de euro pentru vizita lui Putin (pentru asigurarea masurilor de securitate), în ciuda faptului că nunta a fost un eveniment privat.

paginaderusia.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul