Ministrul Finanțelor limpezește apele: Niciun bugetar nu va avea un salariu mai mic decât în prezent, în urma reformei salarizării

publicat în Actualitate pe 10 Noiembrie 2018, 10:09

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a dezmințit informațiile apărute în unele instituții mass-media, potrivit cărora, în urma reformei salarizării, unele categorii de bugetari vor avea salarii mai mici decât în prezent. Oficialul a făcut această precizare în cadrul unei noi ședinței a Clubului de presă al Guvernului.

„Cu implementarea legii, nimeni nu va pierde din salariu și nu va avea un salariu mai mic de 2 mii de lei. Salariul doar va crește. Avem acum un mecanism care ne va permite ca în fiecare an salariul să fie revizuit pentru a fi majorat cel puțin în funcție de rata inflației”, a declarat Octavian Armașu.

Potrivit ministrului, legea stabilește o nouă grilă a salarizării, care reduce discrepanța de la 33 unități la 15, între salariul cel mai mic și cel mai mare, existente în prezent. Astfel, bugetarii care primesc acum salarii mai mari decât cele stabilite în noua grilă vor avea un salariu de bază mai mic, însă vor beneficia de mai multe compensații, încâtveniturile lor să fie aceleași ca în prezent. În același timp, persoanele care primesc acum cele mai mici salarii vor avea acum un salariu de bază mai mare, fapt care le va aduce un venit sporit.

Octavian Armașu a mai precizat că această lege corespunde în totalitate priorităților Guvernului, stabilite la începutul anului 2018. „Legea Bugetului pentru 2019 prevede continuarea proiectelor de infrastructură, prin alocarea mijloacelor în Fondul Rutier, dar și în proiectul „Drumuri Bune pentru Moldova”. De asemenea, lansăm noi proiecte în domeniul educației, dar și în cel al justiției”, a conchis Octavian Armaşu.

hotnews.md