Ultima oră

Ministrul român Teodor Baconschi inaugurează azi consulatul de la Ungheni

Joi, în prima zi a vizitei, ministrul Afacerilor Externe va participa la ceremonia oficiala de inaugurare a Biroului Consular al Romaniei de la Ungheni. La eveniment va fi prezent ministrul Afacerilor Externe și Integrarii Europene al Republicii Moldova, Iurie Leancă, precum și reprezentanți ai autorităților locale.

Programul vizitei domnului Teodor Baconschi include convorbiri oficiale cu șeful diplomației de la Chișinău, domnul Iurie Leanca, și cu viceprim-ministrul pentru reintegrare, domnul Eugen Carpov.

De asemenea, ministrul român al Afacerilor Externe va avea întrevederi cu domnii Vlad Filat, Prim-ministru, președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Dumitru Diacov, președinte de onoare al Partidului Democrat (PD), și Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal (PL).

Convorbirile vor urmari in principal analizarea prioritatilor de cooperare bilaterala si a posibilitatilor de dezvoltare a acesteia, in contextul obiectivului strategic comun de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeana.

Totodata, ministrul Afacerilor Externe va realiza un schimb de vederi asupra unor teme de interes reciproc de pe agenda europeana si regionala.

De asemenea, domnul Teodor Baconschi va deschide, impreuna cu omologul sau, lucrarile celei de-a doua editii a Forumului Societatii Civile Romania -Republica Moldova, organizat la Chisinau, in perioada 27 – 28 mai 2011.
 
Sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *