Ministrul sportului din Rusia a desființat naționala de fotbal

publicat în Fotbal pe 18 Iulie 2016, 14:07

Ministrul Sportului din Rusia, Vitali Mutko, a declarat că echipa națională de fotbal a fost desființată. Așa a comentat el petiția oficială a activiștilor ruși care au cerut desființarea echipei după performanța slabă de la Euro 2016, scrie life.ru.

„Selectionata națională nu mai exista, a fost desfiintata” – a spus Mutko.

Echipa rusă de fotbal nu a reușit să ajungă în playoff-ul Campionatului European de Fotbal 2016, terminând pe ultimul loc în grupa sa. Selectionata a facut un egal cu Anglia (1: 1), dar a pierdut in fata Slovaciei (1: 2) și Țarii Galilor (0: 3).

Apoi, după europeanul de fotbal, doi jucatori ai echipei naționale a Rusiei – Pavel Mamaev și Alexandr Kokorin – au fost implicati într-un scandal dupa ce, aflati la un restaurant în Monte Carlo, cei doi ar fi comandat 500 de sticle de șampanie în valoare totală de 250 mii de euro.

Mai târziu, pe site-ul Change.org a aparut o petiție cu propunerea de a desființa echipa nationala a Rusiei. Această petiție a devenit rapid cel mai popular mem din istoria platformei on-line internaționale, sub ea semnand peste 900 de mii de oameni. 

paginaderusia.ro