Astăzi 6 Iunie 2020, Sâmbătă - Ultima actualizare la 5 Iunie 2020
Abonamente

Actualitate 17 Martie 2020, ora 09:22

MINIȘTRII DE CRIZĂ: dosare penale și preluări de afaceri

Marime Font

Partidul Democrat a obținut după formarea noii alianțe cu Partidul Socialiștilor cinci portofolii de ministru. 

Patru din cei cinci șefi de ministere, numiți pe timp de criză, au fost vizați anterior în anchete ale jurnaliștilor de investigație. În pofida dosarelor penale sau a scandalurilor cu preluări de afaceri, licitații trucate sau alte abuzuri grave, unii au continuat să fie promovați în funcții publice. Cine sunt noii miniștri, ce averi au și ce interese promovează vă spun reporterii portalului Anticoruptie.md, care au radiografiat biografiile, precum și parcursul acestora în domeniul public. 

Loading...


Alexandru Pînzari – ministru al Apărării – dosarele 7 aprilie, conexiunea cu Usatîi și sancțiunile disciplinare

Alexandru Pînzari a făcut carieră atât în perioada guvernării comuniste, cât și în perioada în care s-a aflat la putere PDM.

Fost șef al Direcției de Combatere a Crimei Organizate din cadrul MAI, Alexandru Pînzari a fost judecat penal pentru că a acceptat conștient mărturii false într-un dosar în cadrul căruia au fost reținuți frații Stepuleac, acuzați că au participat la protestele violente din fața Parlamentului din 7 aprilie 2009, arată o anchetă a Centrului de Investigații Jurnalistice în aprilie 2017.

În toamna lui 2016, Curtea de Apel Chișinău l-a achitat pe polițist. În cadrul aceleiași cauze penale, s-a constatat că martorii falși au fost racolați de controversatul om de afaceri Adrian Nichifor și Dorin Damir, finul de cununie al lui Vlad Plahotniuc.

Potrivit hotărârii de judecată, Adrian Nichifor a fost condamnat la doi ani şi opt luni de puşcărie. În pofida dosarului penal, Alexandru Pînzari a avut parte în ultimii ani de mai multe promovări. În 2010, a fost numit şef adjunct al Poliţiei Criminale a Direcţiei Generale Servicii Operative. În octombrie 2015, a fost promovat în postul de director interimar al Departamentului Instituţiilor Penitenciare, iar pe 30 martie 2016, a fost numit șef al Inspectoratului General de Poliție.

Numele lui Pînzari apare într-o investigație realizată de RISE Moldova, în care sunt dezvăluite relațiile pe bani între primarul de Bălți, Renato Usatîi, și Alexandru Pînzari, care a fost adjunctul lui Alexandru Jizdan la Departamentul Servicii Operative. Într-o înregistrare audio Usatîi afirmă că cei doi polițiști îi livrau informații contra bani. Afirmațiile lui Usatîi sunt susținute de capturi foto ale mesajelor electronice ale polițiștilor care îi trimiteau informații operative din MAI, inclusiv de pe adresa de serviciu. Alexandru Pînzari, alături de mai mulți înalți ofițeri de poliție, în 2004 a fost acuzat oficial de complicitate cu rețele transfrontaliere de crimă organizată. Aceștia ar fi acordat protecție grupării de contrabandiști „Căciula”, potrivit documentelor intrate în posesia Rise și semnate de Gheorghe Papuc, fost ministru de Interne.

De asemenea, Alexandru Pînzari a mai fost sancționat disciplinar pentru obstrucționarea unui alt dosar grav de corupție: cazul „Gemenii-Maidan”.

În iunie 2019, Pînzari a fost demis de guvernul condus de Maia Sandu. În ianuarie curent, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, au tras concluzia că fostul șef al IGP ar fi fost demis ilegal. La sfârșitul lunii ianuarie curent, acesta a fost restabilit în funcție, cu achitarea salariului pentru lunile iunie–ianuarie, iar ulterior a fost eliberat în baza cererii de demisie.

Conform declarației de avere pentru 2019, Pînzari a avut venituri din salarii egale cu 215.000 de lei, precum și o pensie de 82.000 de lei. Acesta are două apartamente, de 48,9, respectiv, de 106 metri pătrați, precum și două garaje.

Oleg Țulea – ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene – scandalul cu preluarea unei afaceri

Oleg Țulea este fost deputat PDM, ex-ministru adjunct al Educației, ambasador al Republicii Moldova în Republica Slovenia și în Ungaria.

A fost acuzat de fostul candidat al Blocului ACUM la alegerile locale din toamna anului trecut, Valeriu Gorobeț, că a fost implicat într-o schemă prin care ar fi încercat să îi ia averea.

Solicitat anterior de jurnalişti, diplomatul a menţionat că nu își amintește să îl fi întâlnit vreodată pe Gorobeț.

Problema a început în toamna anului 2014, când Valeriu Gorobeț a încheiat cu un businessman danez un contract de vânzare-cumpărare, potrivit căruia, danezul urma să îi achite, timp de cinci ani, 3,5 milioane de euro pentru complexul de creștere a porcinelor, care se întinde pe 36 de hectare.

După ce a primit doar 200.000 de euro, Inspectoratul Fiscal de Stat l-a anunțat că are de achitat aproximativ 16 milioane de lei, suma fiind impozitată integral, susține Gorobeț.

În aceste condiții, Valeriu Gorobeț a reziliat contractul cu danezul, care ar fi fost un interpus al Partidului Democrat. În primăvara lui 2015, omul de afaceri ar fi fost chemat la sediul Organizației Teritoriale Edineț a Partidului Democrat.

Gorobeț susține că aceste consecinţe ar fi apărut după ce a respins oferta lui Țulea.

În ultimul document prezentat de Țulea la Autoritatea Națională de Integritate, cel pentru 2018, acesta a indicat venituri de 148.000 de lei din salariu, o indemnizație de 32,5 mii de euro, precum și venituri de 71.000 de euro din vânzarea unui apartament. Demnitarul are în proprietate un teren intravilan, o cotă parte de 1/2 dintr-un apartament de 69 de metri pătrați, evaluat la 55.000 de euro și un Mercedes cumpărat în 2014 cu 286.000 de lei.

Țulea păstrează în conturi 88,8 mii de euro.Igor Șarov. Foto: gov.md

Igor Șarov – ministru al Educației, Culturii și Cercetării – abonat la banii statului

Igor Șarov a fost secretar general de Stat la Ministerul Educației din septembrie 2013 până în iunie 2019. În iulie 2014, Comisia Națională de Integritate a demarat un control privind eventuala încălcare a regimului juridic al declarării veniturilor și proprietății pentru anul 2013, admisă de către Igor Șarov.

Decizia a fost clasată. Oficialul are o afacere în domeniul în care activează. El este cofondator la Editura Cartdidact, specializată în editarea manualelor școlare și, mai nou, în producerea mobilierului.

În decembrie 2016, acesta a cedat cota-parte din companie fiului său, Roman Șarov. Firma, după cum arată datele Agenției de Achiziții Publice, are lipici la banii statului. În ultimii șapte ani, a obținut contracte de 5,5 milioane de lei încheiate cu Ministerul Educației și instituțiile subordonate acestuia.


Foto: captură tender.gov.md

În declarația de avere pentru 2019, Igor Șarov indică venituri de 370.000 de lei din salariul său și al soției sale, precum și din indemnizații.

Șarov a mai raportat un lot extravilan, două apartamente, un automobil de marca Renault, evaluat la 60.000 de lei, și unul de model Honda CRV, cumpărat în 2007 cu 320.000 de lei.

Serghei Răilean – ministru al Economiei și Infrastructurii – avere, interese și scheme cu identități duble pentru Plahotniuc și Iaralov

Serghei Răilean a fost director al Agenției Servicii Publice între 2017 și 2019. Până atunci, din 2011, el a fost director al CRIS Registru, fiind adus la instituție de către premierul Pavel Filip. Potrivit unor surse, Răilean l-ar fi cununat pe fiul mai mare al lui Filip.

ASP a fost creată prin absorbția de către ÎS Centrul de Resurse Informaționale de Stat Registru a Serviciului Stare Civilă (SSC), ÎS Camera Înregistrării de Stat (CIS) și Camera de Licențiere (CL).

Centrul de Investigații Jurnalistice scria în 2017 într-o amplă anchetă „Reforma Filip” și nașul de la CRIS Registru că proiectul vine de la Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC), fondator al CRIS Registru, în contextul reformei anunțate în vara lui 2016 de premierul Pavel Filip de optimizare a structurii Guvernului.

Experții considerau proiectul periculos, deoarece statul nu poate delega unei întreprinderi astfel de atribuții. Inspecția Financiară și Curtea de Conturi au stabilit în repetate rânduri că ÎS CRIS Registru este gestionată prost și fraudulos.

„Toate încălcările constatate în rapoartele Curții de Conturi, Inspecției Financiare și companiei de audit au fost comise în perioada în care CRIS Registru a fost administrată de Serghei Răilean.”

„Fostul director financiar al Tutun-CTC a ajuns la Registru la scurt timp după ce Pavel Filip, anterior director al Tutun-CTC, a preluat conducerea MTIC. Răilean a fost desemnat în martie 2011 câștigător al unui concurs pentru funcția de director al ÎS Registru, concurs criticat de presă și societatea civilă.”

Sergiu Răilean

În perioada în care Serghei Răilean a fost director al Agenției Servicii Publice, au fost perfectate acte cu altă identitate pe numele lui Vlad Plahotniuc, pe atunci președinte al PDM, și al lui Serghei Iaralov, vicepreședintele PDM.

Centrul de Investigații Jurnalistice a scris că ambele documente au fost perfectate și eliberate cu grave încălcări ale legislației, motiv pentru care, în octombrie 2019, procurorii au ponit un dosar penal.

În Ordonanța privind începerea urmăririi penale, emisă de procurorul anticorupție Grigore Potoran, se menționează că angajații Agenției Servicii Publice au acționat în complicitate și în interesul unui grup criminal atunci când au perfectat acte liderului PD, Vlad Plahotniuc, și lui Serghei Iaralov.

Casa lui Serghei Răilean

„În procesul de acumulare a materialelor s-a stabilit că angajați ai ASP, acționând în complicitate cu alte persoane necunoscute în interesul unui grup criminal organizat, au perfectat și eliberat ilegal cetățeanului Iaralov Serghei Valentin acte de identitate cu numele Haikin Serghei, iar pe numele lui Plahotniuc Vladimir Gheorghe, au fost perfectate ilegal acte cu numele Novac Vladislav Vladimir”, se menționează în Ordonanța de începere a urmăririi penale.

Buletinul și pașaportul pe numele lui Serghei Haikin au fost eliberate la 28 decembrie 2018, fără însă ca titularul actelor de identitate să semneze, actele fiind perfectate în regim de o zi, fără ca să fie achitată taxa de urgență.

Ulterior, la 10 iunie 2019, la două zile de la instituirea unei noi coaliții de guvernare la Chișinău și trecerea în opoziție a Partidului Democrat, oficialul PD își schimbă din nou numele, obținând acte noi cu numele Iaralov.

Și de această dată, în registrele de eliberare a actelor de identitate lipsesc semnăturile titularului. Mai mult, în Ordonanță se menționează că la dosar lipseau cazierul juridic și certificatul de naștere.

În 2015, soacra lui Serghei Răilean, Ludmila Purcel, medic pediatru din Cricova, mun. Chișinău, a procurat o casă cu teren aferent de șase ari în sectorul Buiucani al Capitalei, pe str. G. Călinescu. Imobilul este situat într-un cartier de lux. Potrivit site-urilor de anunțuri, un lot de patru ari în această locație costă astăzi circa 35.000 de euro.

În decembrie 2016, după ce soacra șefului de la Registru a obținut autorizații de demolare a casei și a construcțiilor auxiliare de pe teren și le-a demolat, terenul a fost transmis în proprietatea soților Răilean. Contractul de vânzare-cumpărare a fost semnat la doar două zile după înregistrarea la Cadastru a documentelor de demolare a construcțiilor de pe lot, pe 28 decembrie 2016. În prezent, pe acest teren este ridicată o casă nouă, cu acoperiş plat, în stil high-tech. Construcția seamănă izbitor de mult cu vila premierului Pavel Filip, situată în același cartier, la o distanță de nici o sută de metri”, scriau jurnaliștii CIJM.

Cristina Lesnic

În declarația de avere pentru anul trecut, Răilean a trecut terenul intravilan de șase ari, un spațiu comercial de 147 de metri pătrați, cumpărat la sfârșitul lui 2017 cu 138 de mii de euro, precum și o casă de locuit de 208,2 metri pătrați, evaluată la 1,6 milioane de lei. La bancă demnitarul păstrează 335 de mii de lei și o mie de euro. El a mai raportat venituri din salariul său și al soției, ajutor material, compensare de eliberare și indemnizații în mărime de peste un milion de lei, precum și venituri de 300 de mii de lei din vânzarea unui automobil.

​Cristina Lesnic – viceprim-ministră pentru Reintegrare – averea modestă

Cristina Lesnic a fost viceprim-ministră pentru Reintegrare și în Guvernul Filip, începând cu ianuarie 2018 și până în iunie 2019. În declarația de avere și interese personale pentru 2019, Cristina Lesnic a raportat un salariu de 100.000 de lei, precum și o jumătate dintr-un apartament cu suprafața de 83,4 metri pătrați, pentru care a fost contractat un credit.

Investigația a fost realizată în cadrul Campaniei media „Creșterea gradului de conștientizare a corupției în domeniul achizițiilor publice”, desfășurată de Centrul de Investigații Jurnalistice cu suportul National Endowment for Democracy. 

anticoruptie.md

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Moldova 5 Iunie 2020, ora: 17:59

analiză economică Carantina a prăbușit piața valutară - Moldovenii nu au putut aduce valută în țară din cauza carantinei

Carantina a prăbușit piața valutară - Moldovenii nu au putut aduce valută în țară din cauza carantinei

Criza prin care trece Republica Moldova are un impact major asupra economiei. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 5 Iunie 2020, ora: 16:57

BRAVO DODON! BRAVO CHICU! Cel mai mare număr de cazuri active, de la începutul pandemiei / Urmează BLAJINII!

BRAVO DODON! BRAVO CHICU! Cel mai mare număr de cazuri active, de la începutul pandemiei / Urmează BLAJINII!

Astăzi în R. Moldova a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri active de la începutul pandemiei.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 5 Iunie 2020, ora: 14:12

A doua eclipsă de Lună prin penumbră din 2020 are loc în 5 iunie. La ce oră o poți vedea

A doua eclipsă de Lună prin penumbră din 2020 are loc în 5 iunie. La ce oră o poți vedea

Eclipsa de Lună prin penumbră din 5 iunie este a doua de anul acesta și este vizibilă în cea mai mare parte a Europei (inclusiv în România), Africa, Asia, Orientul Apropiat, cea mai mare parte din Australia şi Oceanul Indian.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 5 Iunie 2020, ora: 14:00

O nouă alertă (falsă?) cu bombă la Ambasada Rusiei / Centrul este blocat

O nouă alertă (falsă?) cu bombă la Ambasada Rusiei / Centrul este blocat

Alertă cu bombă la Ambasada Rusiei din Chișinău

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 5 Iunie 2020, ora: 13:41 de Alecu Reniță

CUMPĂNA DINTRE VERDE ŞI NEGRU

CUMPĂNA DINTRE VERDE ŞI NEGRU

Ziua de 5 iunie considerată ziua internaţională a mediului înconjurător nu are încărcătura festivă a sărbătorilor profesionale sau tradiţionale. Nici nu are cum să aibă, fiindcă cele peste 7 miliarde de oameni continuă să perpetueze nepăsarea lor faţă de...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 5 Iunie 2020, ora: 12:44

video Documentar 10TV. „Pagini albe Basarabia” a avut o audiență de peste 1 milion de oameni

Documentar 10TV. „Pagini albe Basarabia” a avut o audiență de peste 1 milion de oameni

Documentarul cu imagini cutremurătoare de arhivă despre „eliberarea” sovietică la 75 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial a avut un reach de peste 1 milion de persoane, doar pe rețeaua de socializare (facebook/10tv.md)

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 5 Iunie 2020, ora: 12:31

Atac sângeros într-o școală din CHINA. Zeci de elevi au fost tăiați cu cuțitul / VIDEO

Atac sângeros într-o școală din CHINA. Zeci de elevi au fost tăiați cu cuțitul / VIDEO

Mai mult de 40 de elevi şi membri ai personalului unei şcoli primare din oraşul Wuzhou, din sudul Chinei, au fost răniţi joi într-un atac cu cuţitul, a relatat presa de stat chineză, potrivit DPA.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 5 Iunie 2020, ora: 12:06

Noi imagini VIDEO în care Dodon se laudă lui Plahotniuc cu strigă la Kozak

Noi imagini VIDEO în care Dodon se laudă lui Plahotniuc cu strigă la Kozak

Igor Dodon îi povestește lui Plahotniuc și Iaralov ce discută cu Putin și Kozak.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 5 Iunie 2020, ora: 09:44

INVESTIGAȚIE. Socialistul Țîrdea Bogdat Kaidarovici trăiește în lux / Vilă și mașini de zeci și sute de mii euro dintr-un salariu MODEST de bugetar

INVESTIGAȚIE. Socialistul Țîrdea Bogdat Kaidarovici trăiește în lux / Vilă și mașini de zeci și sute de mii euro dintr-un salariu MODEST de bugetar

Bogdat Țîrdea (numele din acte al deputatului, dar cunoscut și ca Bogdan Țîrdea) locuiește, împreună cu familia sa, într-un imobil care costă acum, la preț de piață, aproximativ 3 milioane de lei. L-a cumpărat în 2017, când nu era finisat,...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 5 Iunie 2020, ora: 09:03

De ce guvernul Chicu merită lăsat să „lucreze” și cu ce se ocupă Plahotniuc la Miami

De ce guvernul Chicu merită lăsat să „lucreze” și cu ce se ocupă Plahotniuc la Miami

Tot mai multe voci îndeamnă blocul ACUM să demită repede guvernul Chicu.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 5 Iunie 2020, ora: 09:03

Ultima oră / Suspendarea traficul rutier pe unele străzi din Chișinău

Ultima oră / Suspendarea traficul rutier pe unele străzi din Chișinău

În perioada 5-7 iunie și 9-11 iunie va fi sistat traficul rutier pe strada Ion Inculeț. Măsura este luată în legătură cu executarea lucrărilor de reamplasare a pilonilor de energie electrică și telecomunicații, transmite IPN.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Local 5 Iunie 2020, ora: 08:58

Un minor în vârstă de 15 ani s-a înecat într-un lac din raionul Ungheni

Un minor în vârstă de 15 ani s-a înecat într-un lac din raionul Ungheni

Un minor în vârstă de 15 ani s-a înecat în lacul din apropierea satului Zagarancea, raionul Ungheni.

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 5 Iunie 2020, ora: 08:48

Dezastru ecologic în Portul Constanța: Adevărate focare de poluare care afectează solul, aerul, pânza freatică și apa Mării Negre

Dezastru ecologic în Portul Constanța: Adevărate focare de poluare care afectează solul, aerul, pânza freatică și apa Mării Negre

Trei gropi ilegale, tolerate de autoritățile locale Dezastru ecologic în Portul Constanța. Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Mircea Fechet, spune că a găsit în Portul Constanța o rampă unde au fost aruncate de-a lungul anilor zeci de tone de deșeuri...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 5 Iunie 2020, ora: 08:35

Chicu și Furtună îi amenință pe cetățeni CU MOARTEA / Niciun cuvânt despre „exemplu” dat de „prșdinti” care se plimbă relaxat prin republică

Chicu și Furtună îi amenință pe cetățeni CU MOARTEA / Niciun cuvânt despre „exemplu” dat de „prșdinti” care se plimbă relaxat prin republică

„Stați acasă - nu la cimitir”, ne îndeamnă tehnocratul de Pârjolteni, Ion Chicu, pe facebook.com

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 5 Iunie 2020, ora: 07:43

Brazilia a depășit Italia la numărul deceselor provocate de coronavirus

Brazilia a depășit Italia la numărul deceselor provocate de coronavirus

Brazilia a devenit joi a treia ţară din lume ca număr de decese din cauza noului coronavirus, depăşind 34.000 de morţi, în faţa Italiei, după un nou record de morţi înregistraţi în 24 de ore.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 5 Iunie 2020, ora: 07:37

Horoscopul zilei de azi, VINERI 5 IUNIE 2020. Deschide bine ochii! Influențele eclipsei de Lună plină

Horoscopul zilei de azi, VINERI 5 IUNIE 2020. Deschide bine ochii! Influențele eclipsei de Lună plină

Este ziua marii eclipse de Luna in Sagetator. N-a mai fost una asemanatoare din 2010-2013. Esti Gemeni sau Sagetator? Ai nevoie de actiuni curajoase. Echilibrul se poate pierde usor. Insa toate zodiile se pot simti pe taram nesigur. Mercur si Uranus au idei briliante si te ajuta pe alocuri.

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 5 Iunie 2020, ora: 06:42

Implicarea Armatei a 14-a a Federației Ruse în războiul ruso-moldovenesc din 1992

Implicarea Armatei a 14-a a Federației Ruse în războiul ruso-moldovenesc din 1992

Colapsul Uniunii Sovietice, dincolo de implozia imperiului comunist, a creat o serie de probleme tuturor statelor ex-sovietice, una dintre cele mai stringente devenind cea a existenţei, în teritoriul acestora, a unui contingent uriaş de forţe armate ale unei formaţiuni statale noi...

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 5 Iunie 2020, ora: 03:53

Întâmpină vara cu un desert delicios! Cum prepari checul cu ciocolată, numai bun de combinat cu îngheţata

Întâmpină vara cu un desert delicios! Cum prepari checul cu ciocolată, numai bun de combinat cu îngheţata

Uşor de preparat, checul cu ciocolată şi frişcă este un desert excelent care va fi apreciat de întreaga familie în special de iubitorii de ciocolată.

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 5 Iunie 2020, ora: 03:46

Important pentru sănătate: Alimentele care reglează nivelul acidului uric şi ţin alte boli la distanţă

Important pentru sănătate: Alimentele care reglează nivelul acidului uric şi ţin alte boli la distanţă

Acidul uric este un acid organic, care se găseşte în sânge şi urină, rezultând din arderea proteinelor. Patologia lui este în primul rând dominată de gută. Valorile normale în sânge sunt de 2-5 mg/100 ml ser la adulţi şi între 1-3 mg/100 ml...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 5 Iunie 2020, ora: 00:41

De ce se teme Rusia: România va deveni citadela unei flote NATO la Marea Neagră, cu sprijinul lui Erdogan

De ce se teme Rusia: România va deveni citadela unei flote NATO la Marea Neagră, cu sprijinul lui Erdogan

Statele Unite sunt în căutarea unei noi baze la Marea Neagră pentru a putea exercita o presiune cât mai mare asupra Rusiei în regiune. Dorința Occidentului de a controla zona strategică a strâmtorii Bosforului și Marea Neagră este atât de mare încât...

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 5 Iunie 2020, ora: 00:01

(Ne)cuvântul zilei: ALOLINGV

(Ne)cuvântul zilei: ALOLINGV

Se dă startul examenelor de bacalaureat. Mii de candidați, din mediul "alolingv", susţin astăzi, 4 iunie, primul examen din sesiunea de bacalaureat 2019, cel de limbă şi literatură română.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 4 Iunie 2020, ora: 18:43

Dodon își arată limitele: „Nu accept revenirea la județe” / Nu oferă nicio soluție de alternativă. Județe - nu, uezduri - da?!

Dodon își arată limitele: „Nu accept revenirea la județe” / Nu oferă nicio soluție de alternativă. Județe - nu, uezduri - da?!

„Să facem reforme de dragul reformei, că așa le este pe plac unor experți, nu contează că sunt nemți sau români... Noi trebuie să vedem care este interesul nostru național. Eu sunt de acord cu reforma APL, ea este necesară, dar sunt categoric împotriva reformei de...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)