Actualitate

Miracolul Tesla: Când toată lumea se aştepta să se prăbuşească, compania dă peste cap toate aşteptările analiştilor

De la începutul anului, acţiunile Tesla înregistraseră un declin de aproape o treime. Succesul din T2 ar putea să şteargă o parte din pierderile de pe bursă şi să readucă încrederea investitorilor.

De la începutul lui 2019 şi până în prezent, Tesla s-a confruntat cu problema cererii scăzute de autoturisme, dar acum reprezentanţii companiei au declarat că numărul comenzilor din T2 depăşesc numărul livrărilor.

„Suntem bine poziţionaţi pentru a ne putea creşte producţia şi livrările totale în T3”, au declarat reprezentanţii companiei.

Livrările totale ale companiei au crescut cu 51% comparativ cu T1, ajungând la 95.200 de autoturisme, dintre care 17.650 au fost modele X şi S. Analiştii estimau livrări totale de 89.084 de autovehicule. Odată cu succesul anunţat marţi, Tesla este la un pas să depăşească dificultăţile întâmpinate în T1 , când livrările au scăzut, iar compania a pierdut 702 mil. de dolari.

În ciuda recordului de livrări din T2, analiştii şi traderii de pe Wall Street rămân în continuare sceptici cu privire le evoluţia acţiunilor Tesla.

„Cererea şi profitabilitatea vor rămâne cei doi factori esenţiali pe care se bazează acţiunile Tesla în trimestrele viitoare”, a declarat Dan Ives, un analist, pentru Reuters.

Garett Nelson de la CFRA Research a atras atenţia asupra faptului că livrările din T2 ar putea fi amplificate artificial de clienţii care şi-au comandat maşinile înainte de reducerea creditului auto. Din acest motiv ar putea avea loc o „scădere semnificativă” a livrărilor din T3.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *