Actualitate

Mircea Ciobanu despre votul dat de Năstase Rusiei: „Eram obligaţi să-i susţinem pe vecinii noştri, care se confruntă cu aceeaşi agresiune străină, ca şi noi”

Nu contează că APCE e un fel de ONU a Europei, fără mare relevanţă, un club de opinii şi de atitudini fără consecinţe (mai mult contează derivata ei: CEDO).

Nu contează că marile puteri europene au considerat că e mai bine ca Rusia să fie prezentă acolo, pentru a-şi auzi condamnările (foarte multe, după agresiunea şi invazia în Ucraina).

Nici măcar nu contează că şi România a votat cum a votat (adică: deputatul USR – pentru ucraineni şi deputatul PSD – pentru ruşi).

Contează – în context – cum au votat balticii, polonezii şi, mai ales, UCRAINENII. Simplu spus, indiferent de impact şi de votul tuturor ţărilor, noi eram obligaţi să-i susţinem pe vecinii noştri, care se confruntă cu aceeaşi agresiune străină, ca şi noi.

Da, putem să tratăm paşnic cu ruşii, fără declaraţii zgomotoase de genul: „Nicio palmă de pământ veneticilor!” sau: „Casa părintească nu se vinde!” Dar asta nu înseamnă că trebuie să facem jocul Rusiei.

Noi nu datorăm nimic Rusiei (atitudinea deputatului PAS sugerează că nu).

Dacă eu nu am dreptate şi noi totuşi îi datorăm ceva, atunci îmi pare foarte rău.

Votul lui Andrei Năstase, umilitor pentru toţi, lasă loc de presupuneri şi interpretări. Chiar dacă e o pistă falsă.
Eh, Andrei, Andrei…
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *