Cultură

Mircea Snegur a scris memoriile sale în „Labirintul destinului”

Rectorul Academiei de Administrare Publică, Oleg Balan, a menționat faptul că în aceste volume este înmănuncheată înțelepciunea generațiilor de basarabeni nu numai din câmpia Sorocii, de unde-și trage obârșia autorul, dar și din întreaga Moldovă.

În opinia rectorului Academiei, autorul reușește o îmbinare a amintirilor şi faptelor reale ale istoriei noastre moderne prin prisma unor analize şi viziuni proprii. Memoriile lui Mircea Snegur prezintă interes nu numai pentru savanți și specialiști, dar și pentru cercurile largi de cititori, inclusiv pentru cadrele didactice, doctoranzii și studenții-masteranzi ai Academiei.

Potrivit AAP, invitații de la eveniment au apreciat la justa valoare truda și harul autorului de a așterne pe hârtie evenimentele din perioada respectivă, îmbinându-le cu elemente autobiografice. Majoritatea dintre ei sunt martori oculari ai evenimentelor descrise și au subliniat obiectivitatea redării acestora. În opinia lor, Memoriile prezintă o adevărată sagă și o valoare pentru știința istorică.

Autorul volumelor de memorii și-a exprimat recunoștința pentru aprecierile muncii sale asupra cărților de memorii, calificându-le drept ,,aprecieri în stil științific”. Mircea Snegur a menționat, că a scris aceste volume cu penița, în baza unor cercetări minuțioase prin arhive, a notițelor pe care le-a făcut pe parcursul vieții sale, dar și a amintirilor. Autorul a mărturisit, că pe masa sa de lucru se mai află două volume de memorii.

Timpul.md (V.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *