Externe

Mişcarea Hamas avertizează Israelul

Mohammed Abu Tir, care a ispăşit o pedeapsă cu închisoarea de patru ani, a declarat pe postul de radio militar israelian că poliţia i-a recomandat să-şi părăsească în decurs de 30 de zile reşedinţa din Ierusalimul de Est /zona arabă a oraşului cucerită de Israel în 1967/, această informaţie fiind confirmată de un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene.

"Este o decizie revoltătoare", a declarat Abu Tir, reamintind că a fost ales de palestinienii din Ierusalimul de Est, la alegerile legislative palestiniene din 2006.

"Inamicul se joacă cu focul şi întrece orice limită, hotărând îndepărtarea lui Abu Tir. Poporul nostru se va opune şi nu va permite aplicarea unor asemenea decizii", a declarat Mushir al-Masri, membru al conducerii Hamas în Fâşia Gaza.

"Îl avertizăm pe inamicul sionist în legătură cu consecinţele aplicării acestei decizii", a adăugat oficialul Hamas.

Mohammed Abu Tir este unul din cei 65 de responsabili ai Hamas arestaţi după capturarea soldatului evreu Gilad Shalit, în iunie 2006, la graniţa între Israel şi Fâşia Gaza, de un comando palestinian din care făceau parte şi membri ai mişcării islamiste. Cei mai mulţi oficiali Hamas au fost eliberaţi ulterior.

Abu Tir a fost acuzat de "apartenenţă la o organizaţie ilegală" şi de "activităţi ostile şi teroriste", conform unui purtător de cuvânt al autorităţii penitenciare israeliene.

La câteva zile după capturarea lui Shalit, Israelul le-a retras lui Abu Tir şi altor deputaţi şi miniştri ai Hamas statutul de rezident în Ierusalimul de Est.

Sursa: agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *