Ultima oră

Misiunea OSCE în RM salută înregistrarea Ligii Islamice

“Toate statele participante la OSCE sunt angajate să respecte libertatea gândirii, conştiinţei, religiei sau credinţei a tuturor, fără deosebire de rasă, sex, limbă sau religie,” a spus Ambasadorul Philip Remler, Şef al Misiunii OSCE în Moldova. „În acest sens, salut înregistrarea Ligii Islamice din Republica Moldova în calitate de comunitate religioasă”.

Remler a făcut referinţă la Documentele Finale semnate la Madrid în 1983 şi la Viena în 1989, prin care Moldova, ca stat participant la OSCE, s-a angajat să acorde un statut oficial comunităţilor religioase la solicitarea acestora şi în conformitate cu cadrul constituţional al Moldovei.

„Cu toate acestea, manifestările recente de intoleranţă faţă de musulmani stârnesc îngrijorări,” a adăugat Remler, menţionând că personalităţile publice, liderii politici şi religioşi au o responsabilitate importantă în promovarea respectului reciproc şi a înţelegerii.

Remler a chemat liderii politici să condamne intoleranţa şi discriminarea, inclusiv cea faţă de musulmani, şi să promoveze toleranţa, respectul reciproc şi înţelegerea în rândul cetăţenilor RM. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *